Política

El dirigent balear Eberhard Grosske es perfila com el successor de Llamazares

Madrid

Després d'una matinada de llargues negociacions, dos dels corrents majoritaris d'Esquerra Unida han arribat a un consens pel que fa al possible successor de l'actual coordinador general, Gaspar Llamazares. IU Oberta i Tercera Via aposten pel dirigent balear Eberhard Grosske.

L'altre corrent majoritari, el Partit Comunista, no li ha donat suport. El seu secretari general, Paco Furtos, ha estat molt clar a l'hora de mostrar el seu desacord. Segons ell, el PCE rebutja Grosske perquè forma part de la mateixa corrent "que va portat Esquerra Unida al fracàs". El seu cap de llista, Cayo Lara, s'ha pronunciat en la mateixa direcció i ha afegit que qüestiona "una part important del fons i les formes en política" de la direcció sortint.

De moment, Grosske no serà nomenat. Els diversos corrents del partit han acordat, però, que l'elecció del nou coordinador general es posposarà per al consell polític de la federació.

Conseller de Treball
Grosske, de 53 anys, va néixer a Palma. Va ser conseller de Treball del govern de les Illes Balears entre el 1999 i el 2002 i diputat al Parlament Balear per Esquerra Unida i els Verds entre el 1999 i el 2003. Actualment és regidor de Benestar Social, Participació i Cultura de l'Ajuntament de Palma. El seu pensament i trajectòria es pot seguir al seu blog personal a internet.

Gaspar Llamazares va presentar la dimissió després de la desfeta del 9 de març. Ho va fer davant l'assemblea d'Astúries del partit, la mateixa que el va proposar ara fa vuit anys.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.