Política

Llamazares acusa Chacón de "sobrepassar" la llei de defensa nacional en enviar tropes a Somàlia sense el recolzament del Congrés

Exèrcit

El diputat d'IU al Congrés, Gaspar Llamazares, ha acusat la ministra de Defensa, Carme Chacón, de "sobrepassar" la llei de defensa nacional per superar el volum de presència militar espanyola a l'exterior i enviar tropes a Somàlia sense el recolzament del Congrés, fet pel qual ha demanat la seva compareixença a la cambra baixa per votar les dues decisions.

En roda de premsa a la cambra baixa, Llamazares ha mostrat la seva preocupació per "la política de fets consumats" que practica el ministeri de Defensa de decidir al marge del Congrés, en superar el número d'efectius espanyols a l'exterior i l'enviament de tropes a Somàlia sense prèvia votació del Congrés.

La missió internacional contra la pirateria es desenvoluparà en aigües de Somàlia sota el paraigües de la UE i de la OTAN, que, segons la legislació, requereix que s'informi al Congrés, i el ministeri de Defensa consideri el que es voti en aquest sentit.

Després de censurar que Chacón no compleix la seva obligació amb el Congrés, ha avançat que la seva formació ha reclamat la compareixença en seu parlamentària, al marge de la prevista per al proper 10 de desembre, per votar l'augment de la presència dels militars espanyols en missions a l'exterior i l'enviament de tropes a Somàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.