Política

El corrent crític El Matí rebutja una futura entrada al govern espanyol

Congrés d'Unió

El col·lectiu El Matí, corrent crític intern d'Unió, ha presentat diverses mocions al congrés d'Unió en les quals aposta per la "independència" de Catalunya si el Tribunal Constitucional (TC) acaba retallant l'Estatut i rebutja la possibilitat d'una futura entrada de CiU en el govern espanyol.

El col·lectiu El Matí, liderat per l'exvicepresident d'Unió a Barcelona Vicenç Pedret, l'exdiputat al Parlament Carles Puigdomènech i el conseller nacional del partit, Joan Capdevila, ha presentat cinc mocions, a les quals ha tingut accés Efe, perquè siguin votades en el XIV congrés d'Unió, del 18 al 19 d 'octubre a Sitges.

Una d'elles proposa que, si el TC acaba emetent una sentència que "anul·la o fa interpretacions restrictives" de l'Estatut, es formi un "govern d'unitat nacional" català amb tots els partits que rebutgin la decisió, es "doni per acabada la via estatutària" i es marqui com a horitzó la "plena sobirania i independència de Catalunya en el marc de la Unió Europea".

Una altra de les mocions impulsades pel Matí demana que el congrés d'Unió rebutgi la possibilitat d'entrar en un futur govern de l'Estat, ja sigui del PP o del PSOE, en contra de les tesis del líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, partidari que CiU s'impliqui plenament en la governabilitat espanyola, sempre que es donin les condicions propícies.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.