Política

ERC desitja rescatar el compromís del PSOE d'incloure distintius territorials a les matrícules

Joan Ridao considera que cal adaptar les plaques "a la realitat plural de l'Estat Espanyol"

ERC insistirà en el debat polític que se celebrarà la setmana que ve al Congrés dels Diputats en la conveniència que el Govern del PSOE recuperi el seu compromís d'introduir un distintiu territorial a les matrícules dels vehicles.

Segons que ha explicat aquest migdia el secretari general d'ERC i portaveu del seu partit al Congrés, Joan Ridao, la necessitat d'adaptar les matrícules "a la realitat plural de l'Estat Espanyol" serà recollida en una de les propostes de resolució que presentarà la setmana que ve a la part final del debat de política general que se celebrarà a la cambra.

Segons Ridao, "no té sentit que aquesta qüestió es demori per més temps", i ha recordat el compromís del PSOE i el "mandat" que té el Govern sobre aquesta qüestió, ja que va ser contret davant el Congrés dels Diputats.

El secretari general d'ERC ha explicat que ara sembla un bon moment per "repescar" aquesta qüestió, perquè "fins i tot un estat de llarga tradició centralista i jacobina com és França acaba de posar en marxa un procés de regionalització de les matrícules dels vehicles".

"Sabem que per a ells (el PSOE) això no és un tema en el qual se sentin còmodes, -ha admès- però hi ha una anomalia que s'ha de corregir per evidenciar que Espanya és un estat plural".

Sobre la posició d'ERC en l'esmentat debat, Ridao ha explicat que "no hi haurà cap xec en blanc" per al Govern del PSOE, i que "els reiterats incompliments" en qüestions com el sistema de finançament, a Esquerra li generen "molt d'escepticisme i desconfiança".

Segons aquest dirigent d'ERC, "la cita" que té la setmana que ve el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, amb els grups parlamentaris obligarà aquest últim a "obrir l'armari de les fragàncies màgiques per donar resposta a algunes coses que li plantegem" encara que "per desgràcia les coses continuen igual, bon rotllo i bones intencions, però després d'un any només queda el tarannà".

S'ha mostrat convençut, en aquest sentit, que "Zapatero l'únic llenguatge que entén és el del pal i la pastanaga", i ha afegit que el seu grup posarà l'accent a reclamar, no només els distintius territorials a les matrícules, sinó també per exemple, que hi hagi una aposta clara a favor del "corredor mediterrani ferroviari".

El secretari general d'ERC ha precisat que el fet que el seu partit no vulgui donar un "xec en blanc" al Govern no significa que estigui disposat a participar en algun "front" de tots els grups contra el PSOE, ni de bon tros que secundés una hipotètica moció de censura del PP.

"L'alternativa del PP és molt pitjor -ha indicat- perquè ja vam tenir l'ocasió de veure com durant els seus vuit anys de govern va entrar en una deriva autoritària, antisocial i clarament centralista, i això no interessa a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona
rússia

La Fiscalia russa envia a judici el periodista nord-americà acusat d’espionatge

barcelona
Estat espanyol

Sumar planteja una direcció col·legiada interina per substituir Díaz

Barcelona
estats units

El Suprem dels EUA desestima el cas contra la píndola abortiva

barcelona
POLÍTICA

El govern de Cambrils defensa unitat davant l’amenaça de plegar que fa el regidor dels Comuns

Cambrils
política

El TC abordarà dimarts el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
Guerra a Europa

El G7 arriba a un preacord per prestar 46.000 milions d’euros a Ucraïna

Barcelona