Política

El PPC no expulsarà el regidor de Cardedeu si aquest reconeix que es va equivocar donant suport a l'autodeterminació

Política

Després que el regidor del PP de l'Ajuntament de Cardedeu (Vallès Oriental), Alfredo Preñanosa, no votés finalment a favor d'una moció que donava suport a l'autodeterminació de Catalunya, el PPC ha anunciat aquest divendres que no expulsarà a Preñanosa del partit si aquest reconeix el seu error. Així ho ha avançat aquest matí la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, durant la seva visita a Cambrils (Baix Camp). "Si el regidor rectifica la seva actuació entendrem que tothom té dret a equivocar-se" ha manifestat Sánchez-Camacho, que ha afegit que el PPC "no vol una Catalunya independent ni autodeterminada, sinò que estem a favor d'una Catalunya inclosa dins d'una Espanya plural".

La moció presentada pels grups municipals del PP i ERC demanava que l'Ajuntament de Cardedeu donés suport a la iniciativa legislativa popular per l'autodeterminació de la plataforma 10Mil a Brusel·les. Tot i ser un dels impulsors de la moció, el regidor del PP, Alfredo Preñanosa, va abandonar el ple en el moment de la votació. La moció, però, es va aprovar amb els vots a favor de CIU, ERC i la CUP. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que si Preñanosa reconeix el seu error el partit no li obrirà l'expedient d'expulsió ni li reclamarà l'acta de regidor.

Valoració "positiva" de la manifestació d'empresaris
D'altra banda, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha valorat "molt positivament", la manifestació dels empresaris i autònoms, que va tenir lloc aquest dijous a Madrid i on la meitat dels participants eren catalans. "Aquesta manifestació demostra que la societat civil està reaccionant davant la paràlisi dels governs de Montilla i Zapatero", ha manifestat Sánchez-Camacho, que ha demanat a la Generalitat i al govern espanyol que escoltin les propostes de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms catalans.

Sánchez-Camacho ha explicat que entre les 100 propostes anticrisi del PPC hi ha un paquet de mesures adreçades a la petita i mitjana empresa catalana i als autònoms del país que tenen l'objectiu de reduir la seva pressió fiscal. "També considerem urgent l'elaboració d'un pla de rescat i d'ajut directe a la liquidesa d'aquest sector", ha conclòs la presidenta del PP català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.