Política

El Consell Comarcal de l'Alt Camp, el primer de Catalunya que vota a favor de les consultes

Molins de Rei i Sant Sadurní d'Anoia s'afegeixen a la llista de municipis que celebraran referèndums

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Camp ha aprovat dues mocions favorables a consultes populars sobre la independència de Catalunya, una presentada per CiU i una altra, per ERC. Aquestes dues formacions hi han votat a favor -deu vots- i els consellers socialistes -set-, en contra. D'aquesta manera, el de l'Alt Camp es converteix en el primer dels 41 consells comarcals de Catalunya que aprova una proposta d'aquest tipus.

La llista d'ajuntaments que ha aprovat mocions de suport s'ha incrementat aquest dimecres, amb Sant Sadurní d'Anoia i Molins de Rei.

L'Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat aquesta nit una moció de l'entitat local Ateneu Mulei per portar a terme una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya al municipi amb el suport logístic del consistori.

Segons han informat fonts municipals, el text ha comptat amb 14 vots a favor: els d'Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei (formació nacionalista vinculada a ICV), ERC, CiU i la CUP. Per part seva, els sis regidors del PSC hi han votat en contra i el regidor del PP no ha assistit al ple.

La moció proposa que el consistori doni suport a les iniciatives que sorgeixin de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars i a "cedir" tota la infraestructura necessària per fer-la al municipi. Molins de Rei, amb 23.000 habitants, és un dels primers municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que dóna suport a una consulta independentista.

El ple de Sant Sadurní va aprovar amb els vots d'ERC, el PSC i Alternativa Municipal Independent la moció de suport a les consultes populars. En canvi, va rebre el vot en contra de CiU i el PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona