Política

Benach fa una crida als partits catalans perquè reaccionin i arribin a un acord sobre la llei electoral

El president del Parlament recorda que "l'interès del país està per damunt de l'interès dels partits". Considera que ha de ser una "prioritat" fins a l'últim dia de la legislatura

El president del Parlament, Ernest Benach, ha fet una crida als partits polítics catalans perquè reaccionin, "facin autocrítica" i arribin a un acord que permeti aprovar una llei electoral en aquesta legislatura. Per Benach "l'interès del país ha d'estar per damunt de l'interès dels partits" i ha recordat que hi ha un "full de ruta", un document realitzat per un grup d'experts independents, que dóna "solucions" als principals punts amb què els partits polítics s'han distanciat, que és "el nombre de diputats".

Tot i que, en una entrevista a Catalunya Informació, Benach ha dit en un primer moment que veia "francament difícil" l'aprovació en aquesta legislatura d'una llei electoral, després ha remarcat que les declaracions fetes divendres pel líder de CiU, Artur Mas, el fa tenir "una certa esperança". Mas va deixar la porta oberta a un "últim intent" de CiU per avançar en un acord sobre la llei electoral sempre que es respectin els diputats que ara hi ha per Tarragona, Girona i Lleida. "Fins l'últim dia de la legislatura la llei elecotral ha de ser una prioritat", ha remarcat.

Benach, que ha reiterat diversese vegades que parlava com a president del Parlament, ha insistit en la importància de fer pactes nacionals entre govern i oposició per intentar tornar la confiança dels ciutadans cap als polítics. Així ha considerat important arribar a acords en qüestions importants de país, com la crisi econòmica (tenint en compte que aquest dimecres hi ha un ple monogràfic sobre la crisi econòmica). En aquest sentit, ha recordat que igual que al Congrés s'està intentant un pacte d'Estat per fer front a la crisi, també es pugui aconseguir un acord unitari a Catalunya.

D'altra banda i sobre la llei de vegueries, Benach ha defensat que s'estigui debatint una nova organització territorial. Sobre l'eterna polèmica entre Reus i Tarragona per la capitalitat del Camp de Tarragona, Benach ha assegurat que són "polèmiques estúpides" que no porten enlloc. Pel president del Parlament, membre d'ERC i exalcalde de Reus, Tarragona i Reus han d'anar plegades per aconseguir que el Camp de Tarragona esdevinguin un territori important.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC-Girona pel Canvi considera que el sobrecost del servei de neteja no es nota per enlloc

GIRONA
política

Fiscalia demana l’amnistia i retirar l’ordre de detenció de Puigdemont

barcelona
Política

Puigdemont insta Llarena a aplicar l’amnistia i a aixecar l’ordre de detenció

barcelona
política

Ja és oficial: cap candidat es vol presentar encara a la investidura

barcelona
judicial

La fiscalia demana l’amnistia per 46 policies investigats per l’1-O a Barcelona

barcelona
corea del nord

Putin i Kim firmen un tractat d’associació estratègica per defensar-se en cas d’agressió

barcelona
POLÍTICA

ERC recorda a l’Ajuntament que ha d’exigir el català als processos de selecció

Barcelona
unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

barcelona
política

Aragonès i Rovira signen el manifest d’ERC a favor del relleu de Junqueras

barcelona