Política

El PSC a Montblanc i Vilobí, amb la consulta

Les marques blanques dels socialistes en aquests municipis fan costat a mocions sobiranistes

Montblanc i Vilobí d’Onyar s’han afegit a la trentena de municipis que ja han fet costat a la consulta sobiranista d’Arenys de Munt i que veurien bé que se’n fes una al seu municipi. A les dues localitats les marques blanques del PSC van donar suport dijous a la iniciativa, tot i que la posició de la formació de Montilla és no donar-hi suport.

A la capital de la Conca de Barberà, el portaveu d’Acord per Montblanc i militant del PSC, Josep Maria Capdepedrós, va posar en relleu ahir que en les democràcies de més tradició les consultes o referèndums són habituals. Dit això, va voler aclarir que el seu suport a una eventual consulta promoguda per la societat civil no pressuposa el sentit del seu vot. Capdepedrós va explicar que, com tots els regidors socialistes, han rebut la recomanació d’abstenir-se en la votació, però com a membre d’una agrupació local diu que no se sent subjecte a la recomanació del seu partit. Dotze dels tretze regidors de Montblanc hi van votar a favor. Només el regidor de la FIC hi va votar en contra per “conviccions personals”.

En un sentit similar es va expressar l’independent Ramon Rovira, cap del grup de Progrés Municipal de Vilobí d’Onyar. Els dos regidors d’aquesta candidatura vinculada al PSC van fer costat a la moció, que va rebre al ple del consistori també l’aval de CiU (6 edils) i la llista d’independents vinculada a ERC (dos regidors) en aquest poble del Gironès de poc més de 3.000 habitants.

Aquests casos se sumen al de Santa Coloma de Farners. El govern municipal, on participen els socialistes, defensa la celebració d’una consulta a la localitat, que hauria de promoure una entitat privada.

En canvi, a Lleida, els socialistes van fer servir ahir la seva majoria absoluta perquè el ple del consistori rebutgés una iniciativa promoguda per ERC amb el suport de CiU i ICV, perquè es fes una consulta sobiranista. El PP i el regidor no adscrit Ismael Zapatero, anteriorment vinculat als populars, hi van votar en contra.

La meitat del Maresme
A les comarques de Ponent, les Borges Blanques, Bell-lloc d’Urgell, Linyola, i Ivars d’Urgell també van apostar per les consultes. A la demarcació de Barcelona, la meitat dels municipis del Maresme ja han aprovat o estan pendents de fer-ho mocions de suport a Arenys. Al Berguedà, després de l’Ajuntament de Berga, el de Puig-reig ha fet costat a la consulta del 13 de setembre, i al Bages, els de Moià i Navàs. Solsona va aprovar-ho per unanimitat. I a Osona, l’Ajuntament de l’Esquirol va donar suport unànime a fer una consulta amb els vots de CiU, ERC i independents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona