Política

Pujol denuncia "guerra bruta" del tripartit per frenar l'ascens de CiU

Segons l'expresident de la Generalitat, aquestes males arts són "un recurs de la gent que és feble i té poca exigència moral"

L'expresident català Jordi Pujol ha denunciat la "guerra bruta" del tripartit contra CiU, promovent ara una comissió d'investigació al Parlament per "destruir-la", mentre que Artur Mas ha augurat que ni amb "trampes ni travetes" podran amb ell.

En un multitudinari acte político-festiu a Vic, Pujol ha retret amb especial èmfasi als socialistes la seva ofensiva per investigar si CDC es va finançar irregularment amb diners del Palau de la Música en època de Fèlix Millet. Pujol ha recordat que precisament va ser CiU la que es va oposar, en els anys noranta, a crear una comissió d'investigació a Madrid per investigar els casos de corrupció del "PSOE del GAL, de Luis Roldán i de Mariano Rubio".

CiU, segons Pujol, "ho va impedir per sentit de responsabilitat", perquè "el canvi no podia venir impulsat per campanyes insidioses que destruïen la moral del país".

Pujol ha denunciat que ara és el tripartit el que vol recórrer a la "guerra bruta" per frenar l'ascens d'una CiU que està a punt de posar fi a "set anys de travessia del desert", en què ha hagut de "menjar herba" per sobreviure.

Aquestes males arts són "un recurs de la gent que és feble i té poca exigència moral", ha dit Pujol, que ha destacat que Artur Mas durant anys ha hagut d'"aguantar un xàfec de campanyes de menyspreu personal", en què l'han volgut "ridiculitzar i caricaturitzar, amb molta artilleria".

"Però això s'ha acabat, ja no ho poden fer, l'evidència s'ha imposat. Per això han de mirar de destruir-lo amb altres armes", ha afirmat Pujol, convençut que "seria una desgràcia per a la gent de Catalunya que ara no es produís un cop de timó, potent i ben orientat, que només CiU pot donar".

De la seva banda, Mas ha alertat que en els mesos que vénen fins a les eleccions catalanes els seus adversaris polítics intentaran posar-li "tota mena d'obstacles al camí".

Tot i això, Mas considera que les "ganes de canvi" a Catalunya s'imposaran: "No podran amb nosaltres", ha proclamat Mas, que s'ha proposat actuar com un "bon futbolista", a qui intenten tallar el joc "trencant-li les cames", però que esquiva els rivals "fent un saltiró" i acaba "marcant un gol".

Mas ha fet una crida als seus a "actuar amb una gran cohesió" i a "no distreure's" des d'ara i fins a les eleccions al Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona
hongria

Alliberen l’activista antifeixista Ilaria Saris elegida eurodiputada

barcelona
Estats units

Un submarí dels EUA navega per Cuba coincidint amb la visita de la flotilla russa

barcelona
estat francès

El Front Popular promet apujar els salaris i gravar les grans fortunes

barcelona
cimera a itàlia

Meloni aconsegueix eliminar el dret a l’avortament del text final del G7

barcelona
Finlàndia

Un ultradretà apunyala un nen de dotze anys amb orígens estrangers

Barcelona
Política

ERC acomoda el congrés de Barcelona a la ronda de consultes al Parlament

Barcelona
Pròxim Orient

Hezbol·là dispara desenes de coets al i drons contra el nord d’Israel

Barcelona