Política

El catedràtic Pérez Royo rebutja que el TC voti l'Estatut per articles

El jurista adverteix que el mètode proposat per Casas pot fer incoherent el text i aconsella la retirada dels recursos pel risc de "distanciament" entre Catalunya i Espanya

El catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo, rebutja la idea que el Tribunal Constitucional (TC) acabi votant l'Estatut "article per article", ja que aquest mètode engendraria una sentència sense cap coherència. Pérez Royo ha aconsellat la retirada dels recursos contra l'Estatut, ja que existeix un "risc molt seriós" de "distanciament" entre Catalunya i Espanya.

Si la presidenta del TC, María Emilia Casas, decideix aplicar aquesta fórmula "inventada", ha advertit el catedràtic andalús, "hi haurà catorze o disset o vint-i-una sentències" dins d'una mateixa sentència, ja que la votació article per article portarà a configurar un text contradictori. En declaracions a TV3 recollides per Efe, Pérez Royo ha alertat que "això no s'ha fet mai, s'estan inventant una fórmula" que seria exclusivament per jutjar l'Estatut.

De fet, segons el catedràtic, en acceptar dictar sentència sobre l'Estatut, "el TC s'ha ficat en un terreny en el qual no es podia ficar", ja que es tracta d'una norma pactada en les Corts i ratificada pel poble de Catalunya. "Si intervé el TC, li treu a les Corts Generals l'atribució del control de constitucionalitat de l'Estatut i, sobretot, li treu l'última paraula al poble de la comunitat autònoma, al qual se li pot acabar imposant un Estatut que no ha votat", ha avisat.

L'Estatut, ha recordat, "no és una norma d'un Parlament únic, que es recorre, sinó que és un pacte entre dos Parlaments, i després a més intervé el cos electoral".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Cap de l'oposició ( Junts) a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona