Política

Llavaneres fa com Vic i utilitzarà el padró per denunciar els immigrants sense papers

Els vots de CiU i PP van fer que s'aprovés aquesta mesura en el ple de dimarts passat

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona) comunicarà a la pirecció general de la Policia la situació de residència il·legal de totes les persones estrangeres empadronades al municipi, i reclamarà al govern de l'Estat que procedeixi a la sol·licitud permanent d'aquestes dades.

Fonts del municipi han confirmat que el PP i CiU van aprovar aquestes mesures en el ple de dimarts, en el marc d'una moció presentada pel PP per la col·laboració i coordinació amb l'administració general de l'Estat en l'àmbit de la immigració. A canvi del suport de CiU, els populars van votar a favor d'una altra moció presentada pels convergents en què se solidaritzaven amb les polítiques d'immigració que altres ajuntaments considerin necessàries per millorar el model d'integració i convivència dels seus ciutadans i els immigrants, segons detalla la moció.

Les mateixes fonts consultades han informat que l'alcalde de Llavaneres, el democristià Bernat Graupera, no ha fet cap valoració perquè, després de l'acord del ple, primer vol estudiar "els efectes polítics i pràctics" abans d'aplicar la mesura. La resta de grups de l'oposició –ERC, PSC, Gent de Llavaneres i SOS Llavaneres– van votar en contra de la proposta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.