Política

Jordi Pujol titlla de "fatxendes i ignorants" el govern espanyol i el català per haver actuat de "nou-rics"

L'expresident de la Generalitat de Catalunya també ha criticat l'alcalde Jordi Hereu, el projecte de remodelació de la Diagonal i el dels JJOO d'Hivern en l'actual època de crisi

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol ha titllat de "fatxendes i ignorants" els dirigents polítics de l'Estat espanyol, encapçalats per l'actual president José Luis Rodríguez Zapatero, però també l'anterior de José María Aznar. Pujol considera que sobretot "alguns" dirigents actuals del govern han tingut un actitud de "nou-rics" en els últims anys mentre Espanya vivia un creixement econòmic molt important basat en la construcció, el consum, la immigració i el turisme.

Pujol considera que ara, en plena crisi econòmica, es demostra que el govern espanyol "ha estat imprudent", en certs aspectes "ignorant", però sobretot "poc seriós". En aquest sentit, l'expresident ha criticat que "Espanya pretengués vendre més habitatges que el Regne Unit, Alemanya i França junts" o que Zapatero hagi estat negant la crisi econòmica fins quatre dies abans que la UE donés el toc d'atenció a Madrid per reduir el dèficit públic.

Segons l'expresident és evident que aquests anys de bonança econòmica "no s'han aprofitat prou per posar les bases per a una economia competitiva i sòlida". "Ha estat una gran festa major", basada sobretot en la "bombolla" immobiliària, que "s'ha acabat", ha afegit. Tot i que Pujol ha confessat que una "situació de disbauxa" com aquesta "és difícil de frenar" per un dirigent, manté, però, que aquesta requereix sobretot una resposta "seriosa i responsable" que creu que no ha donat Zapatero.

"Catalunya també ha tingut fatxenderia"
Pujol també titllat de "fatxendes i nou-rics", a part del govern de la Generalitat també, i especialment, l'alcalde Jordi Hereu. El president de CDC ha criticat el projecte de remodelació de la Diagonal impulsat per l'Ajuntament de Barcelona o el dels Jocs d'Hivern en una època de crisi com l'actual. I ha donat la raó al conseller Ernest Maragall quan aquest va declarar que el govern tripartit no té projecte de país.

En aquest sentit, Pujol ha reiterat que cal un govern "seriós", i que fins ara no "ho ha estat prou", en referència al tripartit. "Catalunya també ha tingut fatxenderia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Xoc total del fiscal general i els fiscals del procés

madrid
guerra a gaza

Els EUA sancionen al grup israelià Tzav 9 per bloquejar l’ajuda humanitària

barcelona
estat francès

La justícia anul·la l’expulsió de Ciotti i el manté com a líder dels conservadors

barcelona
Cimera del Grup dels Set

El G7 exigeix a la Xina i l’Iran que no donin suport a Rússia contra Ucraïna

Barcelona
guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
Regne Unit

Caterina de Gal·les reapareixerà en públic dissabte a l’aniversari del rei

Barcelona
guerra a europa

L’OTAN supervisarà l’ajuda i la formació militar per a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona