Política

Badia replica a ERC que només el PSC té força per treballar per a Catalunya

"Els puc assegurar que els socialistes catalans som els que tenim la capacitat, pel poder que tenim, perquè estem en un grup molt nombrós, de fer coses", ha subratllat la número quatre de la llista del PSOE

La cap de llista del PSC (número quatre a la llista del PSOE) a les eleccions europees, Maria Badia, ha replicat avui al president d'ERC, Joan Puigcercós, que els socialistes catalans són els únics que tenen prou força i representació al Parlament Europeu com per defensar els interessos de Catalunya a la UE.

El dirigent republicà va afirmar ahir que votar el PSC és desaprofitar el vot, ja que els socialistes catalans "han estat incapaços de portar ni una sola competència a Catalunya".

Després de precisar que aquestes declaracions obeeixen al "clima de campanya", Badia, que avui ha visitat l'hospital de Sant Pau de Barcelona, ha volgut deixar clar que els socialistes catalans sí que compten, i "bastant", a l'Eurocambra. "Els puc assegurar que els socialistes catalans som els que tenim la capacitat, pel poder que tenim, perquè estem en un grup molt nombrós, de fer coses", ha subratllat.

Badia ha explicat que a les eleccions del 7 de juny només poden passar dues coses: que al Parlament Europeu hi hagi una majoria d'esquerres, al voltant al Partit Socialista, o una de dretes, com hi ha ara, de la mà dels populars europeus. I els altres partits, ha indicat, tindran una presència residual.

Ha afirmat, en aquest sentit, que en aquest anterior mandat ERC ha tingut únicament "mig diputat". La meitat de la legislatura ha tingut veu l'eurodiputat republicà, mentre que l'altra l'ha tingut el d'Eusko Alkartasuna (EA). "No dubto de la bona voluntat que tenen per treballar per Catalunya, però quan arriben allà (al Parlament Europeu) no tenen amb qui fer les coses", ha comentat. El mateix passa amb CiU, que ha d'adscriure's al grup liberal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ