Política

Joan Ferran demana irònic que TV3 emeti també un documental sobre el federalisme

El portaveu adjunt del PSC s'ha referit al reportatge 'Adéu Espanya?' en el seu blog

El portaveu adjunt del PSC al Parlament Joan Ferran s'ha referit amb ironia aquest dilluns el documental Adéu Espanya? que va emetre TV3 dijous passat. El socialista no ha volgut criticar-lo directament, però sí que ha aprofitat per demanar que la televisió pública catalana faci també un documental sobre el federalisme, amb el títol La solució federal o Catalunya dins d'una Espanya federal.

Ferran ha subratllat que a més de dir que els mitjans públics tenen una profunda vocació de servei públic, aquest fet també ha de ser percebut així per amplis sectors de la ciutadania. "Ho és?", s'ha preguntat Ferran en un apunt en el seu blog d'internet. "Jo no sé si és la meva, la teva, la seva o la d'uns quants que maneguen els fils. El que sí sé és que la paguem entre tots", ha dit Ferran a internet.

El socialista ha indicat que no serà ell qui critiqui aquest programa, perquè formular opinions sobre els mitjans "és tan perillós, interpretable i delicat" que prefereix, ha dit, que ho facin d'altres, els "posseïdors de les valoracions políticament correctes". Però sí ha demanat que se li permetin "uns granets d'innocent ironia com a ciutadà del carrer" que paga els seus impostos i que forma part del 50% de persones que en les enquestes declaren ser tan catalans com espanyols. En aquest punt, ha reclamat que es faci un documental també sobre el federalisme i, posats a demanar, també es podria anunciar "profusament el programa durant setmanes i convertir-lo en notícia en el Telenotícies".

A més, ha continuat, seria bo que professors, catedràtics i estudiosos de països on funciona un model polític de caire federal poguessin explicar les virtuts i avantatges del seu sistema. "Però compte! Per evitar greuges comparatius amb Adéu Espanya?, fóra convenient que no es donés cabuda en el documental sol·licitat a cap veu contrària a les tesis federalistes, no fos el cas que es desvirtués el pretès objectiu compensador", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona
rússia

La Fiscalia russa envia a judici el periodista nord-americà acusat d’espionatge

barcelona
Estat espanyol

Sumar planteja una direcció col·legiada interina per substituir Díaz

Barcelona
estats units

El Suprem dels EUA desestima el cas contra la píndola abortiva

barcelona
POLÍTICA

El govern de Cambrils defensa unitat davant l’amenaça de plegar que fa el regidor dels Comuns

Cambrils
política

El TC abordarà dimarts el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
Guerra a Europa

El G7 arriba a un preacord per prestar 46.000 milions d’euros a Ucraïna

Barcelona
estat espanyol

Sumar s’obre a la reflexió i contempla un lideratge més col·lectiu

barcelona