Política

Rivera purga la meitat de la direcció per posar-hi fidels

Domingo i Robles proposen compartir càrrecs al mixt i se’n desdiuen en 24 hores

El consell general de Ciutadans - Partit de la Ciutadania, màxim òrgan entre congressos, que agrupa 69 dirigents, es reunirà el pròxim 27 de juny a Cornellà amb la intenció del president del partit, Albert Rivera, de remodelar a fons l’executiva que va sortir del segon congrés, celebrat ara fa dos anys a l’Hospitalet.

Tot i ser una direcció de vint persones monocolor afí a Rivera –així ho va permetre el sistema d’elecció d’aquell congrés–, els mals resultats de les eleccions europees del 7 de juny van anar seguides de la dimissió del número 2 de la llista i membre de l’executiva, Juan Manuel Villegas, i Rivera mateix va anunciar la setmana passada que era “molt possible” que hi hagués cessaments.

Rivera, en roda de premsa al Parlament, va confirmar un pla de reestructuració de la direcció que pot arribar a afectar el 50 per cent dels seus membres, entre els quals hi hauria dirigents que han expressat alguns dubtes en els últims temps amb la línia del president però que no són seguidors declarats dels diputats díscols al Parlament, José Domingo i Antonio Robles. “És important que de cara a les autonòmiques ens reforcem al màxim i fem un procés de reflexió per millorar el funcionament orgànic, extern i de comunicació”, va afirmar ahir Rivera a preguntes dels periodistes. En aquesta línia, un dels membres de la direcció que pot estar a la picota és el subsecretari d’organització, Albert Roig.

Cimera “duríssima”
En aquesta casuística, membres del consell general de Ciutadans van apuntar ahir a l’AVUI que la cimera de Cornellà es preveu “duríssima” i que els moviments de Rivera són una nova “purga de crítics”. Al Consell General, els partidaris de Rivera són majoria però encara queden dirigents d’altres sectors.

Ahir també, en la pugna interna que manté el partit al Parlament pel control del grup mixt, va transcendir que Domingo i Robles van presentar dimarts a la mesa del Parlament una proposta per eliminar la figura del president del grup mixt, compartir les funcions de portaveu i portaveu adjunt i temps d’intervenció amb Rivera. Però ahir se’n van desdir. La proposta gairebé no tenia cap possibilitat de tirar endavant perquè, de manera oficiosa, no era el primer cop que els dos diputats proposaven a Rivera que cedís un dels dos càrrecs que acumula, el de president i portaveu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA