Política

Montilla apel·la a la seva lluita contra Franco per rellançar la seva candidatura a la presidència de la Generalitat

En un discurs molt personal i des del centre geogràfic de Catalunya, Pinós, el president del govern ha volgut refermar el seu compromís amb els catalans que no tenen més bandera "que l'Estatut, la senyera i Catalunya"

El president del govern José Montilla ha volgut refermar públicament el seu compromís amb Catalunya una setmana abans que consell nacional del PSC el nomeni de nou candidat a la presidència del Parlament en les properes eleccions d'aquesta tardor.

I ho ha fet apel·lant a la seva lluita contra el franquisme, a l'esforç, als valors tradicionals i a les polítiques socials. "Des de la lluita contra Franco fins a la presidència de la Generalitat he lluitat per les llibertats", ha dit.

Així, ha reiterat el seu compromís de posar el progrés al servei de tothom i no només d'uns quants, després d'assegurar: "No tenim més bandera que l'Estatut, la senyera i Catalunya".

"Sóc i vull continuar sent el president de Catalunya. És Catalunya i la seva gent el que em mou i el que em motiva. És molt més el que ens uneix que el que ens separa. Crec en Catalunya i els catalans. Com no ho haig de fer, quan sense haver nascut aquí, vaig decidir ser un català més?", ha argumentat.

En un discurs molt personal, i des del centre geogràfic de Catalunya, a Pinós, al costat de l'escultura de la rosa dels vents i del seu nou director de campanya, Jaume Collboni, Montilla s'ha mostrat convençut de poder guanyar les properes eleccions.

De fet, ha deplorat que CiU gairebé "doni per guanyades les eleccions" i ha advertint que el PSC es "posa en marxa" i aconseguirà la victòria a les eleccions autonòmiques, previstes per a aquesta tardor.

"Els nostres adversaris, no sé si per ignorància o prepotència, o per les dues coses a la vegada, gairebé donen per guanyades els eleccions. Què poc coneixen els socialistes, què poc coneixen els catalans, i què poc que em coneixen a mi. Ara ens posem en marxa", ha etzibat Montilla.

Malgrat voler deixar clar als convergents que el PSC està convençut de la victòria, ha admès tenir "vertigen" davant el repte que té davant seu.

La defensa de l'Estatut
A més, ha assegurat que segueix "creient" en l'Estatut, i en conseqüència ha afegit: "El defensaré sempre, allà on faci falta i davant qui faci falta".

Montilla ha volgut deixar clar que la defensa de l'Estatut guiarà la seva actuació si repeteix com a president després de les eleccions catalanes.

"És el vostre Estatut, el nostre Estatut, el meu Estatut", ha asseverat Montilla davant la plana major del seu partit, i ha recordat que aquesta llei orgànica va ser avalada pel parlament català, pel Congrés i després pels catalans en referèndum.

En aquest sentit, ha reiterat que promourà "el màxim consens entre els catalanistes" per a defensar-lo, i ha recordat que aquesta llei orgànica és un llegat que va rebre de l'expresident català Pasqual Maragall.

Encara que ha comentat que "queda molt per fer" a Catalunya, Montilla ha destacat que moltes de les mesures a favor dels ciutadans posades en marxa pel tripartit són fruit de les possibilitats que ofereix l'Estatut.

Acompanyat per unes 150 persones, entre elles tota la cúpula del PSC, des de consellers com Antoni Castells i Montserrat Tura fins a càrrecs del partit i els ministres Celestino Corbacho (Treball) i Carme Chacón (Interior), Montilla, que amb molt poca freqüència fa referències personals en els seus discursos, ha recordat l'origen humil dels seus pares i ha reconegut que la seva investidura com a president va ser "el dia més feliç" de la seva vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Illa: “Avui obrim una nova etapa”

barcelona
política

Puigdemont insta ERC a refer el diàleg i l’estratègia comuna independentista

barcelona
Política

Aragonès assumeix “uns molts mals resultats”

barcelona

Junts s’imposa a Girona i el PSC recupera la segona posició

Girona
Rússia

Putin canvia el ministre de Defensa i nomena un civil

Barcelona
Kuwait

El primer ministre forma un nou govern enmig d’una crisi política

Barcelona
Política

El PSC guanya, mentre el vot independentista recula

barcelona

Junts+ guanyaria a Girona, segons el sondeig de TV3

GIRONA
Guerra a Gaza

Egipte se suma a la demanda per genocidi contra Israel al TIJ

Barcelona