Política

Collboni planteja una campanya sense confrontacions per superar la desafecció

El nou responsable de la campanya electoral del PSC ha afirmat que és "obvi" que el president de la Generalitat, José Montilla, continua confiant en Zaragoza

El nou responsable de la campanya electoral del PSC, Jaume Collboni, ha explicat que plantejarà una estratègia que rebaixi les confrontacions personals i prioritzi els arguments constructius per aconseguir "una vida política més plàcida" i recuperar la confiança dels ciutadans.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Collboni ha considerat que la vida política catalana està saturada de "crispacions, malentesos i atacs directes i personals", cosa que ha afirmat que ha de canviar "pel bé de la democràcia".

El responsable del programa electoral socialista ha defensat la necessitat d'"intercanviar punts de vista" amb la resta de forces polítiques i rebaixar l'ambient de crispació, fet que "no ajuda a traslladar a la gent les idees de qualsevol partit".

Collboni ha assenyalat que el PSC ha mantingut en el passat campanyes "clares i rotundes contra els governs del PP" quan tenien "raó de ser", atès que les circumstàncies del moment requerien "despertar" l'electorat socialista per "derrotar una forma de governar Espanya".

En aquests moments, tot i això, el dirigent de la UGT i coordinador del grup del PSC-CpC al Parlament considera que la prioritat del partit és explicar l'obra de govern dels últims tres anys, cosa que farà patent substituint l'anterior lema, Fets, no paraules, per l'evolucionat Fets i paraules.

"Si expliquem bé allò que hem fet, guanyarem", ha sentenciat Collboni, el qual ha reconegut la relació entre els resultats obtinguts pel PSC a les enquestes i el canvi de rumb en la seva estratègia electoral.

Sobre el seu antecessor en la direcció de campanya, José Zaragoza, Collboni ha afirmat que és "obvi" que el president de la Generalitat, José Montilla, "continua confiant-hi en la seva faceta de secretari d'organització", ha dit.

"Els membres de la direcció del partit s'escullen democràticament en congressos, i no hi ha hagut cap congrés", ha afegit el dirigent socialista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.