Política

Zapatero afirma que mantindrà "les senyes d'identitat" malgrat el pla d'ajustament

El president espanyol afirma que la crisi viatja a la "velocitat de la xarxa" i que la seva prioritat continua sent la defensa de les polítiques socials

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha referit per primera vegada al pla d'ajustament pressupostari remarcant que, tot i les mesures adoptades, el seu projecte mantindrà "les senyes d'identitat". Zapatero ha estat contundent amb l'oposició, subratllant que el seu govern no ha fet cap "canvi ni bandada" i dient que no accepta crítiques "dels qui mai s'han recordat de les polítiques socials".

José Luis Rodríguez Zapatero ha començat el seu discurs agraint als socialistes els 10 anys que porta com a secretari general del partit. El president espanyol ha avançat que "qui governa ha de retre comptes i avui he vingut a fer-ho". Abans, però, Zapatero ha volgut recordar les detencions de la cúpula d'ETA aquesta setmana per iniciar una intervenció que ha estat una defensa de les seves polítiques socials des que l'any 2004 va entrar a la Moncloa.

"Ni canvi ni bandada" en el projecte polític, ha dit Zapatero, que ha assegurat que treballa "per la cohesió social i les reformes" i per "garantir l'Estat del benestar a les pròximes generacions". El president espanyol ha assegurat que "hem estat i som el partit de les polítiques socials" i ha recordat mesures anteriors com la llei de la dependència, l'augment dels salaris mínims, els ajuts al lloguer per a joves, el permís de paternitat o l'extensió de l'educació infantil

El líder socialista ha criticat l'oposició dient que tots els retrets "són injustos amb aquest govern" i que "els ciutadans valoraran al seu moment les decisions responsables que un i altre hagin adoptat". Zapatero ha deixat un avís a l'oposició, tot advertint: "no vull escoltar crítiques dels que mai s'han preocupat de les polítiques socials".

"La crisi viatja a la velocitat de la xarxa"
El president espanyol s'ha referit a la crisi com "la més greu d'Europa i el món en 80 anys" i que, malgrat el pla per sortir-ne que havia traçat la Unió Europea, "ningú podia preveure que la crisi s'estendria i no podríem seguir amb el pla", ha dit, assegurant que la crisi "viatja a la velocitat que va la xarxa".

És aquí quan Zapatero ha defensat les mesures del pla de reducció del dèficit, tot indicant que "quan tenim una crisi de la magnitud actual i les circumstàncies canvien i s'ha de respondre amb contundència" per tal de garantir "la prosperitat del demà".

Així, responsabilitat, interès general i futur pròsper han estat els eixos del discurs de Zapatero El líder socialista ha dit que quan es prenen decisions "que afecten la vida dels ciutadans" es fa "amb el sentit profund de responsabilitat" i prioritzant "l'interès del país per sobre dels interessos partidistes".

El president espanyol ha assegurat que reduccions com les dels salaris dels funcionaris i pensionistes "no són en va" i ha reconegut que "és dur per a la gent que li reduirem el salari però vull que sàpiguen que contribueix al fet que molta gent mantingui la seva feina".

L'acte ha comptat amb la presència d'una 2.000 alcaldes i regidors socialistes de tot l'Estat espanyol, entre ells l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, l'alcalde d'Elx, Alejandro Soler o el de Sevilla, Alfredo Sánchez. Monteseirin. La secretària d'organització dels socialistes, Leire Pajín, i el secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, han estat algunes de les presències destacades.

La convenció municipal socialista ha volgut posar en valor l'aplicació dels fons d'inversió del Pla E, premiant una sèrie de consistoris pels projectes impulsats amb aquests pressupostos. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, ha estat una de les premiades per la reforma de 24 centres d'educació infantil realitzats amb els fons del Pla E.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona