Política

Badia demana un "gran pacte social i polític" per solucionar la crisi

Tant a nivell europeu com estatal, considera que "s'han de repartir els sacrificis entre diferents classes socials i agents socioeconòmics"

La candidata del PSC a les eleccions europees, Maria Badia, ha indicat que per sortir de la crisi "calen sacrificis, que només són acceptables si es reparteixen adequadament" entre totes les classes socials i agents socioeconòmics.

Badia ha indicat que l'acord estratègic que van subscriure Generalitat, patronals i sindicats és un model que ha assegurat que s'està convertint en un referent. Prova d'això és que altres territoris, com el País de Gal·les (Regne Unit) o el territori d'ultramar francès de Nova Caledònia, ha dit, volen impulsar un pacte semblant partint de la base del pacte català.

Per la candidata, amb la crisi econòmica es fa "més evident que mai" que no hi pot haver un correcte funcionament dels mercats financers "sense regles de joc". Per això, ha defensat l'intervencionisme dient que "no hi ha mercat sostenible des del punt de vista social o mediambiental si no hi ha l'Estat". Creu que és millor equivocar-se per fer massa que per no fer res" i que la sortida de la crisi passi per "mesures de fons que ajudin a transformar el model de competitivitat".

Ha destacat que una de les receptes socialdemòcrates per combatre la crisi és invertir més diner públic en infraestructures. Així, ha aprofitat per recordar que el corredor ferroviari mediterrani s'ha "desbloquejat" i que és "prioritari" per a l'Estat i les institucions europees. Segons la candidata socialista,  es demostra que el seu partit no vol l'"Espanya radial" que defensa el PP i José María Aznar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General demana la integració plena de Palestina a l’ONU

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA