Política

Pasqual Maragall proposa un "tancament de caixes" del poble català si el TC retalla l'Estatut

Dóna al Constitucional un termini de 30 dies per fer pública la sentència a partir del 4 d'octubre per començar a emprendre accions

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, defensa en un manifest escrit i signat per ell mateix dissabte passat a Juneda (Garrigues) un "tancament de caixes" per part del poble català en cas que el Tribunal Constitucional no emeti una sentència "ferma i justa" sobre l'Estatut en un termini "improrrogable" de 30 dies a partir del 4 d'octubre, data de la signatura del Manifest de Juneda.

Segons diu el text escrit per l'expresident, "la insolència de l'oficialitat i la lentitud de la justícia són penes que el comú del poble té dret a rebutjar, per alta que sigui la magistratura i extrema l'arrogància d'aquelles que dicten sentència o simplement la retardin".

El manifest, que reprodueix aquest dimecres el diari Segre i que també es pot trobar a la xarxa social Facebook, planteja que els signants del text procediran al "tancament de caixes" si el Constitucional no es pronuncia d'una forma "justa i ferma" sobre l'Estatut "refrendat pel poble de Catalunya al juny de l'any 2006, tres anys i tres mesos més tard de la seva aprovació en referèndum del poble de Catalunya", donant un mes de marge –des de la signatura del manifest– per posar em marxa la iniciativa.

Maragall, quan parla del "tancament de caixes" es refereix "als impostos que el poble, representat pel Parlament de Catalunya, haurà declarat abusius i/o extravagants". Empra l'expressió tancament de caixes rememorant la vaga fiscal que van portar a terme comerciants i empresaris catalans el 1899, els quals es van negar a pagar a Madrid una nova contribució imposada pel govern del moment, encapçalat per Francisco Silvela.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona