Política

Duran acusa PSC i PP d’estar disposats a pactar si sumessin

Tremosa recorda que PSOE i PP han votat junts el 68% de propostes a Europa

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran, va acusar ahir el PSC i el PP d’estar disposats a pactar a Catalunya si sumessin, i va dir que això només ho impedeix el fet que CiU és una formació política forta.
Duran es va referir d’aquesta manera a les reunions secretes que dirigents del PSC han mantingut aquestes últimes setmanes amb Alícia Sánchez- Camacho, tal com va avançar l’AVUI el 16 d’abril. Fruit d’aquests contactes va sortir el pacte PSC-PP perquè el ministeri de Defensa seguís al castell de Montjuïc, i també una fórmula per impedir que en el futur TC català (el Consell de Garanties) hi hagi una majoria CiU-ERC, a canvi de primar el PP. Aquest segon acord ja ha estat aprovat per la mesa del Parlament.

Segons Duran, socialistes i populars intenten fer una pinça contra el catalanisme per ocupar el poder. “Només són capaços d’entendre’s quan es tracta de parar els peus al catalanisme o al nacionalisme basc”, va lamentar. En termes semblants es va expressar el president de CiU, Artur Mas, a Ràdio Estel, on va dir que el PSC i el PP “es barallen de dia, però s’entenen de nit”.

El candidat de CiU a les europees, Ramon Tremosa, va presentar ahir un estudi del VoteWatch, en el qual participen universitats com la London School of Economics, segons el qual PSOE i PP han votat junts en el 67,9% d’ocasions al Parlament europeu. Va pronosticar que la socialista Maria Badia i el popular Alejo Vidal-Quadras votaran junts José Manuel Durão Barroso com a president de la Comissió Europea, tot i que ara polemitzin sobre dretes i esquerres.

Horari laboral europeu
Tremosa va presentar ahir les propostes laborals que pensa portar al Parlament de la UE, entre elles intentar adequar l’horari laboral català a l’europeu. Va afegir també seguir la política anticrisi del govern alemany (CDU-SPD), que ha primat abaratir el contractes per a les empreses i ha augmentat la productivitat industrial un 25%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.