Política

el

rasclet

Molt més que una patinada

CiU ha promogut
un corrent d'opinió tendent a presentar el PSC com un enemic

L'estirabot de Ramon Tremosa és molt més que una patinada. Ho prova el fet que el mateix Artur Mas s'hagi vist obligat a desautoritzar-lo amb contundència. És sorprenent que un eurodiputat català pugui arribar a dir que Montilla és el president de Catalunya que hauria volgut Franco, el dictador que va suprimir a sang i foc la Generalitat i va fer afusellar Companys. Són paraules incongruents, impròpies d'algú de la categoria intel·lectual de Tremosa, que només poden ser enteses com una expressió de fòbia, d'aversió profunda contra el que representa per a ell la figura de Montilla.

I és precisament aquesta fòbia subjacent a l'improperi el que val la pena d'analitzar. Carod-Rovira opina que ens trobem davant una manifestació de “classisme ètnic”. Potser sí que una part de la societat considera que el sector social i demogràfic del qual prové Montilla no mereix participar en el govern de la Generalitat.

També hi ha, però, un component purament sectari. En els darrers anys, per tal de recuperar l'hegemonia, CiU ha promogut un corrent d'opinió tendent a presentar el PSC com el principal enemic intern de Catalunya, un corc que minaria la catalanitat amb la complicitat d'Esquerra.

Tot i que l'acció de govern del tripartit la desmenteix, aquesta idea ha arrelat en un sector important del catalanisme. I ha fomentat una fòbia irracional contra el president Montilla, comparable a la que anys enrere l'entorn socialista conreava contra el president Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona