Política

El cementiri nuclear s'allunya d'Ascó

El govern valencià dóna per fet que el consell de ministres escollirà Zarra i avança que es plantejarà un recurs contra la decisió

De la Vega confirma que és l'opció amb més possibilitats però assegura que encara no s'ha pres la decisió

El cementiri nuclear s'acosta a Zarra, al País Valencià, i s'allunya d'Ascó. No és definitiu, però la població de la Vall de Cofrents és la que té més opcions, com ha reconegut la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega.

El consell de ministres ha estudiat avui l'informe tècnic presentat per la comissió designada pel ministeri d'Indústria. En aquest estudi, Zarra és la ubicació recomanada, però Ascó seria la segona, segons ha avançat TV3.

Després de conèixer l'informe, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha demanat un informe complementari sobre qüestions jurídiques, segons De la Vega. La vicepresidenta ha avançat que espera que la decisió es prendrà la setmana que ve, però ha insistit que encara no hi ha res definitiu.

El contingut de l'informe ha revoltat el govern de Francisco Camps al País Valencià. El seu conseller de Medi Ambient i vicepresident tercer, Juan Cotino, ha acusat el govern espanyol de prendre "una decisió unilateral" i i ha criticat que “cap ministre” s'hagi posat en contacte amb el govern valencià.

Cotino ha avançat amb virulència verbal que la Generalitat valenciana presentarà un recurs contra la decisió si es confirma la tria de Zarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ