Política

ISIDRE FONT

ALCALDE D'OSOR

“No tenim turisme ni indústries”

El veïnat del Coll continuarà pertanyent a Susqueda i no vol causar problemes amb el municipi veí

La majoria provenen de les administracions i l'IAE del pantà de Susqueda

Perfil
Isidre Font té 59 anys i en fa quinze que és alcalde del municipi de la Selva. La seva professió és la de topògraf. No descarta tornar-se a presentar a les eleccions amb una llista de CiU, però no ho assegura. Diu que, a diferència de les eleccions del 2007, hi haurà més llistes que la de CiU.

Són prou ben tractats els municipis de menys de 500 habitants com Osor?

Pel que fa a finançament, és evident que no. A Osor tenim uns recursos mínims perquè no tenim indústria ni infraestructures turístiques.

I qui paga, doncs, les misses?

La major part, les administracions superiors com ara el Pla d'Obres i l'IAE que s'ha de pagar pel pantà de Susqueda. Actualment, però, aquest ingrés s'ha rebaixat un cinquanta per cent, amb la repercussió que això comporta per a uns ingressos ja prou minsos.

Osor pertany a l'Associació de Municipis petits de Catalunya (AMC), que reclama una línia d'ajuts específica per a pobles petits?

No en formem part, però ens sembla molt positiu que hi hagi una eina que permeti fer força davant les administracions per igualar els drets i els recursos per a totes les poblacions grans o petites. En pobles com Osor és gairebé impossible fer res amb recursos propis.

Creu que el veïnat del Coll, pertanyent a Susqueda però més a prop d'Osor, s'acabarà integrat al seu municipi?

Sóc més aviat partidari de deixar les coses com estan. Cap població està disposada a cedir part del seu terme, i molt menys Susqueda, que és un municipi molt nou, creat a partir del pantà que va cobrir l'antic.

Creu que ha complert els reptes que s'havia marcat per a aquesta legislatura?

Crec que sí. Encara queda, però, pendent l'obra de remodelació del carrer Major, inclosa en el Pla d'Obres d'aquest any, i que esperem tirar endavant en els propers mesos. El cost de l'obra és de prop d'un milió d'euros, dels quals una tercera part és subvencionat, l'altra serà a càrrec de l'Ajuntament i per a la resta s'haurà de pactar un sistema de contribucions especials per part dels veïns afectats.

I de feina feta...

En aquesta legislatura s'han pogut fer dues actuacions molt importants, com són la construcció de la depuradora i la remodelació i el nou asfaltatge de la carretera entre Anglès i Sant Hilari. Com he dit, però, falta el carrer Major, que també és carretera i una gran zona d'aparcament a l'entrada del poble.

L'aïllament que pateix Osor, sobretot a causa de l'eix transversal, com s'ha viscut?

Al final del segle XX vam viure una important pèrdua de població pel fet que no hi ha feina. Des de l'Ajuntament continuem lluitant per aconseguir l'obertura d'un geriàtric i engrescar algun inversor disposat a obrir un hotel. En cert sentit, l'aïllament ens permet viure en un entorn natural privilegiat i amb molta calma. Malgrat les mancances, ens sentim orgullosos del nostre poble i el seu entorn.

I vostè cobra per fer d'alcalde?

Sí. Aquesta és la primera legislatura que tinc un petit sou. Crec a més que s'hauria de cobrar per llei i, tot i així, en poques situacions es compensaria la feina que comporta l'alcaldia.

Disposat a repetir?

Encara no hem decidit si CiU tornarem a fer llista, i en cas que es faci, si seré jo mateix qui la torni encapçalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona