Política

MANEL MONTALBAN

ALCALDE DE MONT-RAS (CIU)

“Mont-ras és un poble consolidat”

Cal una renovació amb gent jove i idees renovades, per continuar

Carles Salgas és un gran treballador

Sis mandats
Manel Montalban ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions de l'Ajuntament de Mont-ras de l'any 2011. En aquests moments, Montalban ha fet catorze anys d' alcalde, vuit de regidor del govern i un i mig de regidor de l'oposició. També ha estat al Consell del Baix Empordà i a la Diputació de Girona.

Després de 23 anys a l'Ajuntament de Mont-ras, dels quals 14 han estat com a alcalde, ha decidit no tornar-se a presentar.

Per què?

Perquè crec que la meva etapa a l'Ajuntament de Mont-ras ja ha passat. Afortunadament he pogut fer moltes de les coses que m'havia proposat fa 24 anys quan vaig entrar a l'Ajuntament. I com que ja s'ha complert això, crec que ara és hora de deixar pas a altra gent, més jove, amb idees renovades, i que el municipi pugui anar avançant, com ja ho hem fet aquests anys.

No li queda cap obra pendent?

Bé, sí. Em queda una obra important, encara que ja se n'ha començat el procés. És el centre cívic. És una d'aquelles obres emblemàtiques. Afortunadament a Mont-ras hi ha molta activitat cultural i de tota mena i les dependències a l'ajuntament ja són insuficients. I amb el centre es podria donar tot el que ens falta.

El fet que haguéssiu estat qualificats de govern trànsfuga, arran de la moció de censura de fa dos anys, no l'ha condicionat a l'hora de dir que ja no es torna a presentar?

De cap manera. Gens ni mica. Ja pots posar-ho en majúscules. Jo ja tenia clar en l'anterior mandat que aquest seria el darrer. Ja ho tenia pensat fa sis anys.

D'aquests catorze anys com a alcalde, quina obra destacaria?

N'hi ha unes quantes! Però sí que durant tots aquests anys es va començar a plantejar el tema del desdoblament de la carretera. Va ser una època feixuga, en què vam haver de lluitar molt. El primer projecte que ens van presentar no el vam acceptar perquè no hi havia res subterrani. I a dos governs, el de CiU i del tripartit, els vam treure suc. A CiU, que la carretera passés subterrània, i al tripartit, un tercer giratori, amb uns 300 metres més subterranis. Sens dubte és l'obra més important de tot aquest temps. Ara bé, jo estic orgullós de l'ampliació de l'escola pública, que també va costar molt, i de la creació del consultori mèdic, a més de condicionar quasi tot el poble, amb urbanitzacions, ja que els serveis eren deficitaris. Amb tot això, durant aquest temps, hem anat donant personalitat pròpia al municipi. Per als que tenim certa edat, Mont-ras semblava els afores de Palafrugell. I avui, amb orgull, podem dir que té la seva pròpia personalitat i és un poble completament consolidat.

El que també està consolidat és el desdoblament de la carretera pel mig del poble. No hi ha hagut mai una alternativa?

I tant! L'any 1990 nosaltres vam proposar fer-la passar pels contraforts de les Gavarres. I després vam proposar una circumval·lació des de la gasolinera fins a l'autovia de Calella i acabar de voltar la vila de Palafrugell. La Generalitat no va voler acceptar-ne cap. Fins i tot Palafrugell s'hi va oposar.

Amb la seva renúncia, el seu delfí polític, Carles Salgas, ja és el nou alcaldable de la formació CiU. Què en destacaria, del seu substitut?

Com és lògic i normal, he de destacar les seves virtuts. Per això l'havia tingut durant tots aquests anys. Era la meva mà dreta i el primer tinent d'alcalde. Una de les facetes més importants que té és que és un gran treballador. Tot el que ha portat aquest temps ho ha fet amb una eficàcia màxima.

I a partir del 2011, Manel Montalban, què?

No ho sé (riu). Ja ho veurem. A casa ja hi ha feina. I també és hora de dedicar més temps a la família, que en tots aquests anys en la política m'ha donat molt suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES