Política

rebuig al día de la hispanidad

Creen un ateneu que gestionarà l'herència de la consulta d'Arenys de Munt

El Maresme celebra diversos actes de rebuig a la festa espanyola

A Sant Pol, el president de la JNC diu que “Catalunya és més Espanya que ahir”

El corrent sorgit fa més d'un any a Arenys de Munt amb l'organització de la consulta independentista té el futur assegurat. Un grup de persones, entre les quals s'hi trobaven els cervells de la consulta, es van aplegar ahir per constituir l'Ateneu Independentista d'Arenys de Munt. Els assistents van aprovar-ne els estatuts en una reunió a Can Borrell, on a partir d'ara es trobaran els membres de la nova entitat. Està previst que es faci la propera trobada en un termini de dues setmanes i es triïn els membres de la junta directiva. L'objectiu de l'ateneu és precisament tenir un paper actiu en la gestió de l'herència creada per aquesta consulta. Un dels reptes més imminents és la creació d'un centre d'estudi i recerca sobre les consultes per la independència, tal com assegurava ahir Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt i membre del nou ateneu. Una altra qüestió que ha de tractar la nova entitat és el finançament del monument aixecat en honor a la consulta arenyenca. L'escultura, situada al parc de Can Jalpí, ha de ser finançada amb aportacions populars, segons fonts de l'ateneu.

Botifarrades i proclames

La constitució de l'ateneu va coincidir amb el Día de la Hispanidad. “Era important i significatiu per a nosaltres fer-ho en aquesta data”, va comentar ahir Mora, tot just després de la reunió. No va ser, però, l'única iniciativa per mostrar rebuig a la festa espanyola. A Malgrat, ERC va organitzar un esmorzar de protesta i dilluns al vespre es va celebrar a Mataró la setzena edició la Botifarrada a la Hispanidad. A Sant Pol de Mar, el president de la JNC, Gerard Figueras, va criticar la presència del president de la Generalitat, José Montilla, a la desfilada militar a Madrid. “Avui Catalunya és més Espanya que no pas ahir”, va lamentar. L'acte, que va ser presentat pel regidor Ferran Xumetra, va comptar amb l'assistència d'una quarantena de persones.

LA FRASE

Un ateneu ens ajudarà a vehicular millor el corrent que sorgeix amb la consulta del 2009
Xavier Roca
Impulsor ateneu independentista d'arenys de munt

LA FRASE

Després de l'assistència de Montilla a la desfilada, Catalunya és més Espanya
Gerard Figueras
president de la jnc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona