Política

Tarragona es pronuncia sobre la independència

Demà se celebra el referèndum sobiranista, en un acte en què el partit majoritari dins de l'Ajuntament, el PSC, li ha girat l'esquena, tot al·legant que “no té garanties democràtiques”

Tarragona serà demà el focus principal de la cinquena onada de consultes per la independència, tretze mesos després que la d'Arenys de Munt sacsegés el panorama polític del país. La plataforma Tarragona Decideix fa mesos que treballa per celebrar el referèndum, però sense voler fer cap previsió, conscients dels entrebancs amb què han topat. “Per nosaltres, ja seria un gran èxit que poguéssim obrir tots els col·legis”, va explicar Lorda Marauri, una de les portaveus de la plataforma, que va recordar que el grau de participació “anirà molt en funció del grau de coneixement” de la població. A més, va insistir que l'objectiu principal és que la gent tingui un col·legi al més aprop possible. Quant al sentit del vot –pot ser “sí”, “no” o en blanc–, des de la plataforma s'anima tothom a votar “sigui quin sigui el sentit, per qualitat democràtica”.

Malgrat que avui sí que podran penjar alguns cartells anunciant el referèndum –gràcies a la intermediació del grup municipal d'ERC–, des de la plataforma es lamenta: “Les úniques formes de donar-nos a conèixer han estat a través d'internet i també dels mitjans de comunicació que han informat de les nostres activitats”.

A més, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va denunciar en un debat organitzat dijous per la plataforma la impossibilitat de fer-ne publicitat. “Si penges un cartell segur que ens posaran una multa”, va explicar Eduard Boadas. Per la ciutat, alguns balcons llueixen banderes amb la data de la consulta, i que també han servit com a publicitat, encara que encoberta.

Per tot això, fa mesos que munten parades i estands informatius aprofitant qualsevol esdeveniment festiu a la ciutat –l'últim, el Concurs de Castells del 3 d'octubre passat– i també fent campanya pels diferents campus universitaris. Segons xifres de la mateixa plataforma, s'han repartit prop de 50.000 fullets informatius sobre la consulta.

Seu central

Segons el cens, a Tarragona hi ha més de 118.778 persones amb dret a vot, i com que es tracta de la ciutat amb més població de les que organitzen el referèndum, el palau firal –és un dels 19 col·legis electorals– també farà la tasca de seu central de la cinquena onada sobiranista.

LA XIFRA

118.778
persones
estan cridades a votar a Tarragona. És necessari presentar el DNI i tenir més de 16 anys.

LA XIFRA

2
mesos
fa que la plataforma va posar en marxa el sistema de vot anticipat. Més de 60 entitats s'hi han adherit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona