Política

Rivera denuncia que “tots els partits menys el PSC i C's” instrumentalitzen políticament el Papa

El president de C's dóna suport a una associació que ha denunciat la Generalitat per la política lingüística

Insisteix que un dels condicionants que defensaran en la pròxima legislatura serà el compliment integra de la sentència del TC

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha denunciat que tots els partits polítics, “a excepció del PSC i Ciutadans” estan instrumentalitzen la visita del Papa. Rivera creu que el PP ho fa considerant la visita un acte més del seu partit, CiU i altres partits nacionalistes donant suport o impulsant manifestos amb motiu de l'arribada i Iniciativa per Catalunya protagonitzant la protesta contra la visita.

El candidat de Ciutadans ha reclamat sentit d'Estat, tot i les “temptacions” que es puguin tenir per la proximitat de les eleccions.

A més, Rivera ha desitjat que el “final del mandat” del conseller Joan Saura i del president Montilla s'acabi sense que es produeixin aldarulls pels carrers amb motiu de la presència del Papa i que l'acte oficial es desplegui pacíficament i cívicament.

Albert Rivera ha fet aquestes declaracions amb motiu de l'acte de presentació a Barcelona de l'Associació Nacional per la Llibertat Lingüística (ANLL). Aquesta entitat, d'àmbit estatal i presidida per Pablo Yáñez, va demanar el passat 5 d'octubre la intervenció del Fiscal General de l'Estat perquè investigués si el president de la Generalitat, José Montilla, estava actuant amb prevaricació amb el desplegament de la llei de normalització lingüística, segons ha informat el mateix president de l'associació.

Yáñez ha explicat que per l'Associació que presideix hi ha motius per perseguir “penalment” al president de la Generalitat perquè no està aplicant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, on es demana que en política lingüística s'ha de respectar la “cooficialitat” de les dues llengües, el català i el castellà.

Rivera ha tornat a insistir que un dels condicionants que defensaran en la pròxima legislatura, si es necessiten els vots de Ciutadans per governar, serà el compliment integra de la sentència del Tribunal Constitucional.

Pel candidat de Ciutadans cal que el govern i tots els partit polítics apliquin “el seny” i “sentit comú” en política lingüística i que no s'imposi una llengua sobre l'altra.

L'ANLL actua en els territoris de l'Estat que mantenen dues llengües oficials. Aquest dissabte s'han presentat per primer cop a Catalunya amb l'acte celebrat a la capital catalana.

A més de Ciutadans estava prevista la participació en l'acte de Daniel Sirera, expresident del Partit Popular de Catalunya. Yáñez ha dit que Daniel Sirera s'havia excusat per no poder participar en l'acte de presentació de l'Associació per “motius personals”.

A la mateixa hora, Daniel Sirera estava participant a la reunió de la junta directiva del PPC on s'aprovava el programa electoral per a les eleccions al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

Stormy Daniels detalla al jutge la seva relació sexual amb Trump

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA