Política

Un partit nou per defensar la vida de poble i la de pagès

Pagesos i persones sensibilitzades amb el sector han creat Pagesos per la Dignitat Rural Catalana (PDR)

Defensar el drets dels pagesos i recuperar els valors de la vida de poble. Aquests són els objectius del nou partit Pagesos per la Dignitat Rural Catalana (PDR) impulsat per un grup d'agricultors, ramaders i persones sensibilitzades amb la pagesia de les comarques gironines i que ahir es va presentar oficialment a la ciutadania amb un acte al mercat del Lleó de Girona. El partit es va crear tot just el mes de setembre, resultat de la iniciativa del veterinari de Juià de 37 anys Jack Massachs, que també n'és el cap de llista. Membre d'una organització agrària, tot i que el PDR n'està totalment al marge, Massachs explica que coneix de primera mà les queixes dels pagesos i també les dificultats que hi ha per arribar on es prenen les decisions. I per això va decidir crear un partit, “per ser on es fan lleis”. “Va ser fàcil captar gent, perquè tots estem cansats dels polítics”, assegura, i es mostra optimista sobre les possibilitats de ser al Parlament. “Ara els pagesos no decidim ni una cadira i això és el tret de sortida per canviar-ho”.

I entre les coses que es volen canviar hi ha el desprestigi que viu la pagesia i el xoc entre la gent de poble i la de fora. Per capgirar això el PDR proposa crear una assignatura per acostar els nens al món rural. També proposa que el conseller d'Agricultura i Medi Ambient –s'haurien de fusionar les dues conselleries–, sigui pagès o estigui relacionat amb el món rural. EL PDR només es presenta a les comarques gironines i no descarta presentar-se a les municipals de l'any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona