Política

Puigcercós adverteix que el PP vol deixar el català “a la intempèrie”

El líder republicà afirma que sense ERC la llengua estaria en una situació de “regressió” com la del gallec a Galícia

El president d'Esquerra destaca que el papa ha fet més pel català que cap president espanyol “des de Carles III”

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha advertit avui que el PP aposta per deixar el català “a la intempèrie” com a ha fet a amb el gallec a Galícia. “Rajoy n'és un exemple perquè és gallec i no sap parlar gallec”, ha assenyalat.

El líder república s'ha declarat preocupat per qui marcarà l'agenda i les prioritats després de les properes eleccions perquè, ha explicat, “ni PSC ni CiU no tenen prioritats en aquest àmbit i les prioritats les marcaran ERC o el PP”. Així, ha alertat que en aquests comicis es tria entre el model lingüístic d'Esquerra, “que és de cohesió social i llibertat”, o el dels populars, que volen “un país segmentat, dividit i enfrontat per la llengua”. Per això, ha remarcat que es necessita una ERC que sigui forta “per la cultura i la llengua del país”. Segons ell, sense Esquerra el català estaria en una situació de “regressió” com la del gallec a Galícia.

En una conferència a la UPF, Puigcercós ha manifestat que ara més que mai “una llengua necessita el suport de la llei”. “Aquest és l'esforç que hem fet”, ha destacat. El cap de llista republicà ha assegurat que això que es viu com una polèmica, el seu partit ho viu amb normalitat i ha avançat que volen continuar en aquesta línia, sense regressions.

En aquest sentit, ha apostat per una llei de política lingüística que doni “cobertura” al que va retallar el Tribunal Constitucional (TC) de l'Estatut. Segons el líder d'ERC, la sentència del Constitucional “marca un esperit polític i una actitud i ens enviem el missatge de que estem vigilats”.

Reconeixement al papa

Per altra banda, Puigcercós, ha valorat que Benet XVI, parlant en català en la seva visita a barcelona, ha fet més que tots els presidents del govern espanyol des de Carles III. El president d'Esquerra ha reconegut que la Casa Reial ha parlat “algun cop” en català “simbòlicament”, però que mai ho ha fet un cap del l'executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona