Política

Solidaritat Catalana proposa a CiU, ERC i ICV declarar la independència la propera legislatura

La coalició liderada per Joan Laporta presenta un pacte per formar un govern de transició cap a un Estat català dins la UE

SI adverteix que no pactarà amb qui no tingui l'objectiu d'assolir l'autodeterminació als propers quatre anys

El cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a les properes eleccions al Parlament, Joan Laporta, Laporta ha proposat avui a les forces polítiques que van votar al Parlament a favor del dret a l'autodeterminació (CiU, ERC i ICV) un “acord nacional” per declarar la independència durant la propera legislatura 2010-2014. El pacte proposat per SI preveu també la formació d'un govern de la Generalitat que tingui la missió “d'organitzar tots els aspectes necessaris de la transició cap a la creació d'un Estat català en el si de la UE”.

A més, la coalició liderada per Laporta ha advertit que només formarà part d'un executiu o defensarà la investidura del nou president català, si aquest comparteix l'objectiu de declarar la independència durant la pròxima legislatura. En cas contrari, SI farà oposició al “govern autonomista que es formi”, ha puntualitzat.

Conselleria en Cap de transició

La formació sobiranista ha explicat que el seu manifest electoral, aprovat el passat octubre, ja avançava els termes de l'acord exposat avui entre els quals hi ha, a més, la creació d'una “Conselleria en Cap de transició a la Independència i Relacions Exteriors. L'encàrrec d'aquest departament seria el de preparar, en els propers quatre anys i abans de la declaració d'independència, el “reconeixement internacional” de Catalunya; la creació “d'una seguretat social catalana”; l'establiment d'una Agència Tributària “per recaptar tots els impostos que es paguen a Catalunya”; la fundació d'un “Banc Central” català; la constitució d'“òrgans gestors dels ports, aeroports, i TAV catalans”; l'organització d'un cos de seguretat “amb plenes competències” i la “determinació dels criteris i quantificació del repartiment de Béns, Actius i Passius entre l'Estat català i el Regne d'Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona