Política

Montilla es reivindica com la “garantia del progrés”

El candidat socialista manté que les seves prioritats són potenciar Catalunya, l'Estatut i la justícia social

Contraposa les propostes del PSC al “silenci” d'alguns dels seus adversaris

“Més Catalunya, més Estatut i més justícia social”. Aquestes són les premisses que el candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, farà servir durant la campanya per intentar capgirar els sondejos que vaticinen una clara victòria de CiU. La millor manera de plasmar aquestes idees és fent servir el cartell, que es va presentar ahir i que és presidit per l'eslògan Garantia de progrés. Un lema que l'acompanyarà les properes setmanes i que substitueix els de les eleccions anteriors, Fets, no paraules, i també És l'hora dels catalans. Els principals actes dels socialistes en aquesta cursa cap al diumenge 28-N se centraran a l'àrea metropolitana.

Montilla va voler donar solemnitat a l'estrena electoral d'ahir, i es va envoltar dels caps de llista territorials i també dels puntals de la candidatura per Barcelona: Montserrat Tura, Celestino Corbacho i Laia Bonet.

El president de la Generalitat va marcar, per enèsima vegada, distàncies amb el seu soci del tripartit, Esquerra, i va recordar que no pactarà ni amb la “dreta” ni amb “independentistes”. És en aquest context que es va reivindicar com el principal garant del progrés econòmic, la justícia social i l'autogovern de Catalunya, i va enumerar les promeses que ha anat desgranant en aquests últims dies de precampanya: la creació de llocs de treball en l'economia verda, les propostes d'ajudes econòmiques als anomenats ni-ni –els joves que ni estudien ni treballen– i el reciclatge laboral de persones desocupades, sobretot en l'àmbit de la construcció, entre altres projectes.

Crítiques a CiU

L'atac cap al seu principal oponent, Convergència, també va ser present en el breu discurs que Montilla va fer durant la presentació del cartell. El líder dels socialistes catalans va tornar a censurar el “silenci” dels seus adversaris, una arma llancívola que el PSC ha utilitzat fins a la sacietat i que serà una de les seves principals cartes per mirar de treure rèdit de l'ambigüitat que, algunes vegades, mostra la formació d'Artur Mas en qüestions com per exemple la independència. “Nosaltres parlem clar”, va destacar Montilla, que va contraposar aquesta filosofia amb la d'altres partits polítics “que amaguen les seves propostes o bé perquè no en tenen, o bé perquè no volen que coneguem les seves intencions, o bé perquè tenen compromisos ja adquirits”.

En el marc d'aquests retrets a Convergència, també va reiterar que Artur Mas no suposa cap “canvi” com assegura de totes les maneres possibles la federació, sinó un “retorn al passat”. I aquí és on, segons José Montilla, apareix la “garantia de progrés” que poden oferir els socialistes.

LA FRASE

A Catalunya li convé un projecte clar, perquè per abordar el futur calen solucions, i no problemes
José Montilla
PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona