Política

Mas demana al govern que reconegui la Generalitat està en una situació financera “límit”

El candidat convergent ha advertit que s'hauran de “polítiques d'austeritat fortes”

El president de CiU participa en una trobada amb els seus seguidors del Facebook

El president de CiU, Artur Mas, ha demanat avui a l'executiu presidit per José Montilla que admeti que les finances de la Generalitat han arribat a un “punt límit”. Mas ha sortit així al pas de les paraules d'ahir de Montilla, que va acusar CiU de guardar factures al calaix per valor de 3.000 milions d'euros el 2003.

Tot i subratllar que la seva intenció no és “entrar en controvèrsia” amb el tripartit sobre aquest tema, el candidat convergent ha reclamat als seus membres “que no presumeixin en aquest moment d'allò que no poden presumir”. Per això, ha demanat al govern “modèstia i humilitat. Les finances de la Generalitat estan com estan”, ha remarcat.

El líder de CiU ha precisat que el seu desig és que el govern actual deixi l'administració catalana en una “bona situació financera, però tot seguit ha deixat clar que tots els indicis apunten a què no serà així. Catalunya, ha explicat, “ té la pitjor qualificació de totes les autonomies de l'Estat espanyol i ha de pagar un tipus d'interès altíssim per aconseguir diners al mercat”, ha afegit. Segons Mas, el deute de la Generalitat “s'ha multiplicat per 2,5 en els últims dos o tres anys”.

“La realitat és aquesta i costarà molt aixecar tot això”, ha afirmat el cap de llista de CiU, que ha advertit que per redreçar la situació “s'hauran de fer polítiques d'austeritat fortes i s'haurà de reactivar l'economia”.

Campanya a les xarxes socials

Mas ha fet aquestes declaracions en una trobada aquest vespre amb els seus “amics” del Facebook a la cafeteria Zurich, al centre de Barcelona. El candidat convergent ha agraït a les desenes d'admiradors que han acudit a la convocatòria la tasca dels internautes, al seu parer “molt intensa”, de propagar el projecte de CiU a internet. Mas ha dit que ja fa uns quants mesos que manté contacte directe amb el seus seguidors a la xarxa social i ha assegurat que respon els missatges personalment. El secretari general de CDC ha constat que han anat “fent pinya tots plegats per aconseguir una victòria àmplia”, si bé ha recordat que “no hi ha res garantit”. Després de conversar amb alguns assistents, el líder convergent ha pujat a l'altell del local, on ha dit que si el 28-N guanya serà una victòria “al servei del conjunt del poble de Catalunya”.

El president de CiU ha explicat que des del partit han apostat per estar “molt presents a les xarxes socials” sense que això signifiqui “abandonar els mètodes tradicionals de fer campanya”. Així, Artur Mas té al voltant de 5.600 admiradors a la seva pàgina del Facebook i ha arribat al llindar de 5.000 amics al seu perfil personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona