Política

CASTELLAR DEL VALLÈS

S'aprova el pressupost amb l'abstenció d'ERC

Els altres regidors de l'oposició voten en contra d'un document marcat per l'austeritat

L'abstenció d'ERC va ser decisiva perquè l'equip de govern de Castellar del Vallès pogués aprovar el pressupost del 2011 en la sessió extraordinària de dimarts a la nit. Els sis regidors de CiU, els dos de l'Altraveu i el no adscrit, Jordi Roman, van votar en contra d'un document que està marcat per l'austeritat, i que implica una disminució del 5,70% respecte a l'actual exercici. En total, l'import per a l'any que ve és de 25.361.560 euros i les úniques partides que augmenten són les d'Educació (9,18% més) i de Benestar Social (4,62% més).

“El més fàcil hauria estat votar-hi en contra tal com feia el PSC quan estava a l'oposició”, va manifestar el portaveu d'ERC, Jordi Permanyer, que, tot i afavorir-ne l'aprovació abstenint-s'hi, es va mostrar molt crític amb alguns aspectes del pressupost, com ara que “els imports de la gestió d'El Mirador i de la comunicació institucional són massa elevats”. Pel que fa a CiU, Montse Gatell va recordar els acords incomplerts en l'aprovació del 2009 –bàsicament la falta de seguiment– com a argument per a “no sortir a la foto”, a la qual cosa l'alcalde, Ignasi Giménez, va replicar que “el pressupost que es porta a aprovació és el del 2011”. Així mateix, va agrair públicament el posicionament d'Esquerra.

L'Altraveu, tot i reconèixer la dificultat de fer un pressupost en temps de crisi, va reprendre el PSC per la tendència a donar les culpes a l'anterior equip de govern. “La Plaça Major ha passat de valdre'ns 9 milions a 25”, va recordar Martí Llobet, que va subratllar que “en tres anys i mig el deute ha augmentat un 25%”. De la seva banda, Jordi Roman va parlar de “grans debilitats i mancances per justificar-ne la negativa”.

A més, en el ple també es van aprovar les ordenances, amb el manteniment del tipus impositiu de l'IBI i la pujada de la gran majoria de taxes segons l'IPC (un 2,4%). En aquest cas, només Jordi Roman va votar-hi en contra, i CiU i l'Altraveu es van abstenir com també ho va fer ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona