Política

Camacho denuncia que votar CiU és avalar la continuïtat de Zapatero

Assegura que la federació nacionalista ha estat un soci “preferent” per al PSOE

Critica Montilla per mantenir el silenci sobre el cas Pretòria durant una visita a Santa Coloma de Gramenet

La candidata del PPC a la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha avisat que “votar CiU” equival a abonar “la continuïtat de Zapatero”. Segons la presidenta dels populars catalans, “Zapatero té dos candidats a Catalunya. Un que ensenya, José Montilla, i un que amaga, Artur Mas”.

I és que, segons la líder del PP català, CiU ha estat un “soci preferent” per al PSOE en el que va de mandat perquè li ha permès tirar endavant la nova llei d'estrangeria, la congelació de les pensions, la rebaixa del sou dels funcionaris o la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs, entre d'altres mesures.

“Votar a CiU és votar que Zapatero segueixi mantenint-se en el govern”, ha insistit Sánchez-Camacho, que en aquesta campanya llança constants atacs a CiU per evitar que la federació monopolitzi la idea del canvi polític a Catalunya.

Camacho també ha aprofitat un acte a Cardedeu per reprotxar al candidat del PSC, José Montilla, que no digui “res” del cas Pretòria a Santa Coloma de Gramenet i “només parli de la corrupció que pot afectar un altre partit”.

D'una altra banda, Camacho ha replicat a l'oferta de Mas de celebrar una cimera a l'inici de la legislatura sobre el concert econòmic comminant el líder de CiU i la resta de candidats a un “gran pacte” per plantejar solucions a la crisi econòmic.

Un pacte sobre el concert econòmic “no és el que necessiten els catalans”, ha respost la dirigent popular, que ha advertit a Mas que obrir el debat sobre el concert econòmic només generarà “frustració”.

A la pregunta de per quin el PP basc defensa el concert econòmic i no l'avala per a Catalunya, ha dit que aquest model econòmic és “constitucional” i està reconegut com a tal per al País Basc i Navarra.

No obstant això, no ha tancat la porta a parlar sobre el finançament de Catalunya quan s'acabi la crisi econòmica i els ingressos per impostos tornin a créixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.