Política

Rivera vol ajudar econòmicament els comerços que emprin el català i el castellà

El candidat de Ciutadans no considera preocupant que hi hagi catalans que només saben parlar castellà

ha dit que alguns dels recursos destinats a les polítiques lingüístiques es podrien destinar a aquesta mena d'ajudes.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha mostrat partidari aquest dijous d'ajudar econòmicament aquells comerciants que emprin tant el català com el castellà en els cartells dels seus comerços.

Rivera, que ha reiterat la seva crítica a les lleis vigents, que preveuen multes per aquells que prescindeixin del català als rètols, ha dit que alguns dels recursos destinats a les polítiques lingüístiques es podrien destinar a aquesta mena d'ajudes.

Ho ha dit en una entrevista a RAC , on també ha reiterat que creu que el català no corre perill i ha restat importància al fet que hi hagi catalans monolingües castellanoparlants.

Rivera ha estimat que cada any es destinen 28 milions d'euros a desenvolupar les polítiques lingüístiques de la Generalitat, i ha considerat que d'aquests diners, alguns es podrien emprar per subvencionar aquests comerciants amb cartells bilingües.

El candidat, doncs, ha defensat crear “un fons per fer que s'ajudi aquells comerciants que fan un esforç per retolar en les dues llengües”, és a dir, “per donar el dret al ciutadà a mirar i a conèixer la informació en les dues llengües”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.