Política

PERE ARAGONÈS

NÚMERO 7 D'ERC A LA LLISTA PER BARCELONA

“La feina feta ens avala”

Repeteix a les llistes al Parlament i al maig encapçalarà la candidatura d'ERC a Pineda. Arrossega cansament d'una campanya especialment intensa i assegura que el gran repte, no tan sols per a la seva formació, és convèncer els indecisos que votar diumenge vinent és un acte de compromís amb el país.

A pocs dies de les eleccions, com veu el panorama?

Força bé. Hem treballat de valent perquè és una campanya molt important que posarà les bases del futur de Catalunya i que des d'Esquerra Republicana focalitzem en dos grans reptes: donar respostes a la crisi econòmica i superar l'atzucac a què ens ha dut la sentència del Tribunal Constitucional que ha retallat les llibertats del nostre país.

Amb una defensa de la independència per part de tantes formacions, la proposta d'ERC no ha quedat tocada?

Quan l'independentisme es normalitza, és lògic que sigui entès de diferent manera i també és cert que hi ha el perill que el vot es disgregui i que el PP acabi sent la tercera força de Catalunya, condicionant l'agenda política del territori. Nosaltres creiem que la nostra feina d'aquests anys d'iniciar el procés cap a la independència ens avala. Si després del 10 de juliol, de tot un any celebrant consultes arreu del país, el resultat és que l'independentisme té menys força al Parlament seria una situació per lamentar. No valdrà lamentar-se el 29, sinó que cal actuar diumenge votant l'opció útil d'ERC.

El seu partit fins i tot ha elaborat una llista de prioritats per al Maresme

Tenim gent molt útil treballant al territori i coneixedora de les problemàtiques que l'afecten. Per tant, volem incidir en la inversió en transport públic i la reducció dels peatges abans que la construcció de la ronda Maresme; ajudant al desenvolupament de les empreses; invertint en educació; impulsant una solució definitiva per a la regeneració de platges; protegint el sòl agrícola; ajudant a l'emancipació juvenil; protegint el delta de la Tordera i potenciant els parcs naturals i impulsant el turisme a tota la comarca.

Déu n'hi do. De feina no els en faltarà pas

Són propostes treballades i recollides gràcies a l'experiència de la nostra gent a la comarca i les hem volgut centrar en els aspectes econòmics, perquè el Maresme té un índex d'atur molt elevat, socials i de futur de la comarca a través de les futures infraestructures.

El seu suport a la ronda del Maresme ja no és tan clar

La ronda del Maresme no és la solució a priori sense haver resolt abans les mancances amb transport públic tant per carretera com per tren. Una nova via, a més, que s'imposa a un territori que la rebutja mai no pot ser la solució. Si ERC entra dins els govern de la Generalitat el projecte de la ronda es replantejarà i buscarà el consens.

Les enquestes auguren una patacada important per al seu partit

Les enquestes no són infal·libles. Millor esperar els resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona