Política

Benach veu una Catalunya independent en 10 anys

En un acte amb Puigcercós, el reusenc també va elogiar De los Ríos

El cap de llista tarragoní confessa que la batalla de diumenge és amb el PP

L'acte central d'Esquerra Republicana a la demarcació, amb la presència estel·lar del candidat a la presidència, Joan Puigcercós, va servir perquè el número 2 de la llista per Barcelona, Ernest Benach, posés data a l'alliberament nacional. “En menys de deu anys veurem la independència. No és cap fanfarronada, sinó la pura realitat perquè la base ha canviat i si hi afegim gent valenta i convençuda, la recepta que en surt és un estat propi”. El fins fa poc president del Parlament va pujar a la tarima després del cap de llista per Tarragona, Sergi de los Ríos, del qual es va desfer en elogis i li va augurar una carrera plena d'èxits dins de la formació republicana. Abans que Benach, el també regidor de l'Ajuntament de Tarragona va arrencar el seu missatge conscient que la batalla d'Esquerra és contra el Partit Popular. “Nosaltres no apostem per magatzems de residus nuclears, ni tampoc per grans transvasaments perquè apostem per un altre model de país”.

De los Ríos, còmode, no es va oblidar ni de l'autovia A-27 ni del corredor del Mediterrani –grans apostes d'una futura àrea metropolitana a la zona, les quals ha defensat en campanya–, cosa que, segons el seu parer, sí que està fent el govern de Zapatero. Fruit de la complicitat, De los Ríos va ironitzar respecte de la possibilitat que aquesta via encara trigui anys a convertir-se en una realitat física: “A veure si acabaran abans la Sagrada Família”.

Més que mai, fer pinya

En un intent clar de territorialitzar la seva intervenció, i fent-se ressò de la recent declaració dels castells com a patrimoni intangible de la humanitat per la Unesco, el candidat republicà va esperonar el seguici independentista que es va aplegar al refugi del moll de Costa número 2 a “fer pinya perquè estem en terra de castells”, va subratllar. Sense mencionar-ho explícitament, va tornar a fer una crida per mirar de capgirar unes enquestes que a la formació republicana no la deixen gaire benparada, tant a la demarcació com a la resta del país: “Si no sumem esforços, sempre serem els eterns aspirants que no aconseguirem mai res. Que el Penedès tingui veu pròpia, com les Terres de l'Ebre, que ja la tenen”.

De mica en mica, De los Ríos va anar pujant de to: “Si no formem aquesta gran pinya, serem dèbils a l'hora de negociar”, en unes paraules adreçades als independentistes indecisos i als “votants d'esquerra que estan cansats de l'esquerra de Madrid”. Li va agafar la paraula el líder del partit, Puigcercós, i en acabar, pulmons a ple rendiment entonant Els segadors. Per acabar, i aprofitant que Tarragona és terra de castells, pilar de quatre per cloure la jornada.

LA FRASE

Nosaltres no volem magatzems nuclears ni transvasaments. El nostre model de país és un altre
Sergi de los Ríos
cap de llista d'erc a Tarragona

LA FRASE

La base ha canviat i si hi afegim gent valenta i convençuda, la recepta que en surt és un estat propi
Ernest Benach
Número 2 d'ERC per Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques estan preparades “pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala