Política

JOAN MORELL

NÚMERO 26 A LA LLISTA DE CIU PER BARCELONA

“El cara a cara hauria incentivat els indecisos”

Surt d'una comissió informativa de l'Ajuntament i després de l'entrevista enllaça amb una altra entrevista en una emissora municipal. Diu que està satisfet de com es desenvolupa la campanya, però que nota certa tebior en la resposta de la ciutadania als actes electorals. Fa cas del seu cap de llista i no es deixa portar per l'eufòria.

Es veu guanyador?

Amb tota la prudència necessària en aquests casos, crec que podem fer uns bons resultats.

Al final, el fet que no es fes el cara a cara ha beneficiat el seu partit?

Crec que això no beneficia a ningú, i jo era dels partidaris que es pogués celebrar. Primer per intentar incentivar el vot dels indecisos, d'aquella gent que encara no ho té clar i que gràcies al ressò mediàtic del debat l'hauria acabat seguint, i segon, perquè el nostre candidat aquest cop va molt fort.

L'abstenció continua sent el gran enemic a batre?

Sens dubte. En general i també pel que fa a cada partit. Per això s'entén aquesta dèria de CiU de frenar els triomfalismes i continuar lluitant per convèncer l'electorat amb propostes i programes coherents i reals.

Quins són els grans temes de comarca pels quals aposta CiU?

La màxima prioritat és intentar superar la crisi econòmica, i em consta que és una preocupació que també tenen la majoria de partits. El Maresme té una situació d'atur elevada que reclama solucions urgents. D'altra banda, la mobilitat, un debat que s'arrossega de fa molts anys, i amb la campanya s'han tornat a sentir les veus discrepants. Fa vint anys que sóc a la política local i la discussió sobre la mobilitat ja hi era quan vaig entrar. L'esforç per trobar consens és bàsic, com també ho és l'esforç per començar les grans obres consensuades.

Un consens que costa d'arribar i que es trenca sovint.

Valoro l'esforç d'arribar a un acord majoritari per sobre d'interessos de partit, però les eleccions van fer-los aflorar i van canviar la situació. Una situació que s'ha agreujat amb el rebuig de part de la ciutadania del territori.

I pel que fa a les platges?

Puc entendre actituds municipalistes perquè també he estat alcalde, però cal una solució definitiva per a la falta de sorra i posar fi a les inversions milionàries que s'endú la primera llevantada. Ara, cal actuar-hi.

Doncs arriba una època de sequera en inversions...

Una llarga travessia en el desert, cert, però el Maresme no les hauria de patir totes. Hi ha àmbits, com ara la salut o l'educació, on abocar-hi diners és prioritari.

Què destacaria del seu pas pel Parlament?

El nostre grup ha fet molta feina i rigorosa. Amb un munt d'iniciatives parlamentàries presentades i només algunes, poques, aprovades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres