Política

ICV-EUiA perd molt de suport però conserva el diputat

Joan Boada atribueix la reculada al fet que la coalició no ha sabut mobilitzar l'electorat d'esquerres

ICV-EUiA ha experimentat un sever retrocés a les comarques de Girona: si fa quatre anys va rebre prop de 21.000 vots (el 7,6% del total), ahir van ser uns 14.000 (el 4,8 % del total). La diferència van ser d'uns 7.000 vots menys, és a dir, un 33%. Aquest suport, però, ha estat suficient per conservar el diputat que han tingut en les darreres legislatures. “No hem sabut mobilitzar prou l'electorat; una part ha optat per l'abstenció, potser perquè no s'ha adonat del que significa que la dreta governi el país”, va ser l'argument que, en una anàlisi just després de saber-se els resultats, va oferir ahir a la nit el cap de llista gironí, Joan Boada. El diputat electe va rebutjar, en canvi, la possibilitat que la pèrdua de suport estigués relacionada amb actuacions controvertides de la tasca de govern d'ICV al capdavant del Departament d'Interior, del qual ell mateix ha estat secretari general. “El departament ha fet polítiques bones, tant policials com de protecció civil i de bombers; crec que hi ha hagut més actuacions bones que no pas dolentes”, va manifestar.

Futur immediat

A ICV-EUiA de Girona es considera que a partir d'ara la coalició haurà de treballar des de l'oposició per aplegar totes les forces d'esquerres i recuperar una certa hegemonia política: “Hem d'aconseguir que els ciutadans d'esquerres tornin a pensar que les propostes d'ICV-EUiA han de servir per capgirar la situació d'aquí a quatre anys”.

En un altre nivell d'anàlisi, el reelegit diputat va expressar la seva preocupació pel creixent “vot xenòfob” del PP i PxC. Respecte d'això, Boada va anunciar que la seva coalició farà “molta pedagogia” i serà “molt bel·ligerant” contra qui fomenti el racisme.

LA FRASE

Una part dels votants no s'han adonat del que significa que la dreta governi el país
Joan Boada
diputat electe d'icv-euia per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ