Política

Rajoy es veu més a prop de La Moncloa després del 28-N

Els populars interpreten el resultat més bo en unes eleccions al Parlament de Catalunya en clau de retrocés de Zapatero

El partit que lidera Sánchez–Camacho guanya suports a tot el territori

Flors vermelles per a Alícia Sánchez-Camacho. Mariano Rajoy va obsequiar ahir amb 35 roses roges la cap de llista del partit a les eleccions catalanes davant la cúpula del Partit Popular reunida a la seu central del partit, a Madrid. Amb aquesta teatralització els populars van voler pujar al cavall guanyador dels divuit diputats catalans i anunciar que el resultat sense precedents al Parlament de Catalunya és el preludi del canvi de cicle a l'Estat.

La manera com el PP va festejar els resultats va ser, paradoxalment, més notòria que les maneres que van demostrar els mateixos militants del PP a Catalunya la nit electoral, mostra evident que l'objectiu de veritat és La Moncloa i no pas la plaça de Sant Jaume. D'aquesta manera, la web del partit exhibia ahir el resultat de diumenge amb gran desplegament de mitjans i amb la següent proclama: “El Partit Popular obté el seu millor resultat. El principi del canvi, el PSOE perd les eleccions”.

El mateix Rajoy es va encarregar de fer una lectura dels comicis de diumenge en clau d'eleccions generals en recordar que “avui hem quedat a sis punts del partit socialista, mentre que fa quatre anys la diferència en les eleccions autonòmiques va ser de més de 16 punts, i a les generals va arribar als 29 punts”. Rajoy va voler evidenciar que sent l'èxit de Sánchez-Camacho com a propi, i no li falta raó perquè la implicació del líder dels populars durant la campanya catalana ha estat absolut.

Al seu torn, Alícia Sánchez-Camacho va assegurar que els resultats els deixen en condicions de configurar-se com “la veritable oposició”. En clau de futur, la candidata va argumentar que el PP català ocupa ara una posició immillorable per afrontar les municipals de l'any vinent.

Els vots aconseguits diumenge a molts municipis importants permeten al PP poder somiar a fer-hi coses grans. A Tarragona ciutat, amb el 19,26% dels vots, han quedat a només 69 sufragis d'igualar el PSC en el segon lloc. A Barcelona s'han situat per sobre del 14% i a Lleida han vorejat el 16%. A Girona ciutat és on el resultat és més baix, però tot i això el PP ha crescut fins al 9,8%.

Sembla evident que el discurs de la por en el terreny de la immigració ha donat rèdit a Alícia Sánchez-Camacho en poblacions amb un percentatge alt d'estrangers. A Santa Coloma de Gramenet i a Badalona el percentatge de vot obtingut va arribar fins al 17%, cinc punts per sobre del percentatge general del partit, que es va situar en el 12,33%.

Per demarcacions, on més avancen els populars és a les comarques de Tarragona i Lleida, ja que se situen com a la tercera força per davant d'Esquerra Republicana. A Barcelona consoliden la tercera posició que ja tenien, i a les comarques de Girona pugen un nivell i passen del cinquè al quart lloc, situant-se relativament a prop dels republicans.

Ara s'obren bones perspectives per al PP a totes les comunitats autònomes
María Dolores de Cospedal
secretària general del PP
Hem fet història, nosaltres serem la veritable oposició al Parlament
Alícia Sànchez–Camacho
presidenta del ppc
Hem quedat a sis punts dels socialistes, el 2006 la diferència era de setze punts
Mariano Rajoy
president del PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona