Política

El triplet de Mas

L'objectiu del cap de setmana del polític era el triomf de CiU, de l'Espanyol i del Barça

El futur president va anar a ballar i va dormir molt poc, però no va fallar amb Del Olmo

Rubalcaba va oferir la seva col·laboració al nou líder català

Els grans absents entre els premiats van ser Iker Casillas i Andrés Iniesta

Luis del Olmo va renyarJosé Montilla per haver cancel·lat la seva assistència als premis

Artur Mas va dir a Luis del Olmo que era un home “perspicaç” per haver-lo premiat l'endemà de les eleccions catalanes. No només amb aquest guardó el locutor va demostrar la seva veterania, ja que al llistat s'hi incloïen també Iker Casillas i Iniesta, de manera que si s'hagués jugat el derbi el diumenge la traca hauria estat total. Però la jugada no va ser rodona, pel trasllat del partit a dilluns, precisament per no coincidir amb la cita electoral, i cap dels dos cracs hi va ser present. “Ui, en Pep no el deixaria ni boig!”, deia rient Magda Oranich quan li preguntàvem pel central del Barça. No va fer falta.

El partit va ser present durant tot el dinar dels premis Protagonistas, de Punto Radio. Hi havia caramelets dels dos clubs com a regal, els convidats hi parlaven (l'actor Luis Tosar ens va confessar que és del Barça) i molts premiats ho van incloure en els seus discursos. També l'home més petonejat i felicitat, Artur Mas, que volia anar a veure'l al Camp Nou des del seu seient de sempre: “Aquest cap de setmana teníem un triplet com a objectiu: ha guanyat CiU, l'Espanyol també i ara... qui tingui orelles que hi senti''. Hi va haver aplaudiment general, tot i que hi havia més d'un infiltrat blanc entre els 2.000 convidats a menjar el substanciós botillo del Bierzo. José Mercé va entonar l'himne del Madrid entre xiulets (i algun aplaudiment) i ràpidament va sonar per megafonia el del Barça. Montserrat Caballé, que va ser el premi sorpresa de la jornada pels seus 53 anys a l'escenari, va llançar un “Visca el Barça!” i una felicitació molt sentida a Artur Mas, que ahir va rebre moltíssimes encaixades de mans en el que era el seu primer acte social després del triomf.

La soprano també va agrair a Alfredo Pérez Rubalcaba, assegut al seu costat, que hagués aplaudit el futur nou president català. El que ara és “l'home més poderós d'Espanya”, en paraules de Del Olmo, va ser l'altre premiat en l'àrea política, i va rebre el guardó de mans de Jordi Pujol. “Dos a dos és un bon resultat”, va dir el vicepresident primer del govern espanyol, i quan tots pensaven que parlava de la seva porra futbolera, va precisar que es referia al rànquing de premiats: “dos futbolistes i dos polítics”. Rubalcaba va oferir a Mas la seva “col·laboració personal i del govern” i també va aprofitar per destacar que dos dels guardonats de la jornada eren la banda sonora de la seva adolescència: Raimon i Miguel Ríos.

Pujol i l'‘ara no toca'

Del Olmo no va desaprofitar l'ocasió de fer una pregunta punyent: “És la derrota del PSC el principi de l'enfonsament del PSOE a Espanya?”. Rubalcaba va dir que la resposta era molt fàcil: “No”. Però el moment periodístic d'actualitat va continuar amb Jordi Pujol, malgrat que el president intentava lliurar-se amb el seu “ara no toca”. “Ara ens estimarem més Catalunya i Espanya?”. “No ho sé, no depèn d'un costat només i fa temps que no rebo respostes de l'altra banda”, va respondre. Del Olmo va agrair molt a Artur Mas la seva presència un dia com aquell (Mas ja va confirmar a aquest diari que hi assistiria, la setmana passada, perquè s'hi havia compromès), després de tota la tensió i d'una llarga nit de celebració. “Vam acabar tots a l'Opium ballant fins a les tres i les cinc de la matinada”, explicava Xavier Trias. El periodista també va renyar el president Montilla per haver faltat a la seva paraula: “M'ha trucat fa dues hores per dir-me que no vindria”. I si algun element faltava per fer la festa grossa, allà hi havia també Carmen Cervera, fent de copresentadora de la gala i alegrant la premsa del cor. I tot un reguitzell de famosos premiats, com David Janer, el guapo actor de Granollers que triomfa a Águila roja a TVE-1 i a qui la dieta que fa sense greixos per poder assumir l'esforç físic de la sèrie no li permetia tastar el botillo. Li interessa la política però no diu a qui vota: “Estic content que hi hagi hagut tanta participació. No m'ho pensava”. I Risto Mejide ens deia que la seva primera novel·la sortirà per Sant Jordi.

La vall del Silenci
Artur Mas va dir ahir que en els pròxims quatre anys hi haurà una Catalunya “coherent, respectada i respectable” que “ajudarà i demanarà que se l'ajudi”. Ho va fer en un pleníssim Palau de Congressos, que era l'antítesi del lloc on Jordi Pujol li va recomanar amagar-se per descansar: la vall del Silenci del Bierzo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Les protestes en els campus contra la guerra a Gaza sumen més de 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona