Política

Carles Bonet demana a Puigcercós que dimiteixi

El portaveu d'ERC al Senat creu que el president del partit ha posat el càrrec a disposició del Consell Nacional perquè espera “ser aclamat coma a líder”

El senador republicà considera que l'aposta de Puigcercós ha estat “un fracàs”

El senador i membre de l'Executiva d'ERC Carles Bonet ha demanat aquest dimarts la dimissió de Joan Puigcercós com a president del partit i ha advocat per posar en marxa “un període de reflexió tant de polítiques com de persones” a partit. “Quan hi ha uns resultats tan adversos el responsable ha de fer un senyal, els gestos són importants”, ha opinat.

Segons Bonet, el lideratge de Puigcercós ha estat “un fracàs” que s'ha traduït en la pèrdua de la meitat dels vots de la formació. Per això, el portaveu republicà al Senat considera que aquest hauria d'haver presentat la dimissió definitiva a l'Executiva del partit d'aquest dilluns en comptes de “fer-ho de falset” i posar el càrrec a disposició del Consell Nacional “per a ser aclamat com a líder”.

Bonet, una de les persones de la màxima confiança de l'anterior president del partit, ha recordat que Puigcercós va fer “una aposta personal i de partit molt forta” quan va involucrar tota la formació i la seva força com a líder d'un sector d'ERC per “apartar” Josep-Lluís Carod-Rovira.

“Es va dir que aquesta decisió era necessària per al partit perquè Carod-Rovira estava amortitzat i la seva aposta era dirigir el partit per ser ell el cap de llista”, ha recordat.

Pel senador, en aquestes eleccions ha quedat demostrat que aquesta aposta de Puigcercós“no ha funcionat” i ERC ha obtingut “els pitjors resultats des d'abans de Colom”. “És com si en deu anys o dotze no haguéssim fet res”, ha sentenciat.

Al seu parer, Esquerra Republicana ha de recuperar el rumb que va prendre el 1999 i “la ideologia bàsica” de la formació, deixant clar que és un partit “catalanista i d'esquerres”. “Som un partit polític d'esquerres, catalanista i que està per l'autodeterminació, però no som un moviment ideològic independentista”, ha defensat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats