Política

Nadal assegura que el PSC farà una oposició “dura” però “constructiva”

El futur cap del grup parlamentari socialista es mostra obert a arribar a acords en els grans temes de país

Artur Mas inaugura amb Joaquim Nadal la primera tanda de trobades amb els partits

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions, Joaquim Nadal, ha garantit avui que el seu partit farà una oposició “exigent, crítica, dura, rigorosa i dura”, però al mateix temp constructiva i oberta a arribar a acords en els grans “temes de país”. Per això, ha considerat que hi haurà assumptes en què els socialistes podran treballar de manera conjunta amb la federació nacionalista.

“No serem a CiU el que el PP és al PSOE”, ha assegurat el que serà el futur president del grup parlamentari socialista després de reunir-se amb Artur Mas durant una hora al Parlament, en el marc de la ronda de contactes que el convergent ha iniciat avui amb els diferents partits.

Després de la reunió, el dirigent del PSC explicat que la trobada ha estat una “presa de posició d'uns i altres” sobre diferents temes de l'agenda política, com la crisi, però no ha entrat en detalls ni ha explicat si han arribat a cap acord concret. A més, ha precisat que no han tractat sobre la mecànica de la investidura, perquè això ja és una qüestió que es parlarà entre els equips negociadors de cada partit.

Equips negociadors

Del que sí han parlat és de les persones de les seves respectives formacions polítiques que es van a encarregar de la negociació dels possibles suports externs a la investidura de Mas com a nou president català i a la proclamació de Núria de Gispert com presidenta del Parlament.

L'equip negociador de CiU estarà format per Felip Puig i Josep Maria Pelegrí, amb la possibilitat que Josep Antoni Duran i Lleida s'hi afegeixi en algun moment de les converses, mentre que el PSC estarà representat per Miquel Iceta i el mateix Nadal.

Des de CiU, s'ha confirmat el to “cordial” de la reunió. De fet, Mas vol donar la màxima importància a aquestes converses preliminars per tal de construir ponts de diàleg amb la resta de partits. La propera cita del líder convergent, que ha trepitjat per primera vegada el Parlament des de la seva victòria electoral de diumenge passat, serà la presidenta del PPC Alícia Sánchez-Camacho, amb qui es reunirà aquest dimecres al migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona