Política

Laporta tanca la ronda de contactes de Mas

El líder de Solidaritat Catalana surt de la reunió amb el president de CiU sense fer declaracions

La presència de l'expresident del Barça al Parlament aixeca una gran expectació mediàtica

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha anat aquesta tarda per primera vegada al Parlament de Catalunya com a diputat electe. El dirigent de la coalició independentista s'hi ha reunit durant una mitja hora amb el líder de CiU, Artur Mas, dins la ronda de contactes que el virtual president de la Generalitat està mantenint amb els representants de les diferents formacions parlamentàries.

La presència de l'expresident blaugrana a la Cambra catalana ha despertat una gran expectació entre els mitjans. S'han hagut de fer fins a dues tandes de fotògrafs i dues de càmeres de televisió per fer els muts, més que en la resta de reunions.

Amb tot, Laporta no ha correspost a l'interès dels informadors per saber el contingut de la seva primera reunió com a futur parlamentari. El president de SI ha declinat fer cap valoració de la trobada i s'ha limitat a dir que ha estat “cordial”, per afegir que “les valoracions al Parlament”, obviant el fet que ja hi era. Tot seguit, ha baixat per l'escala noble en direcció a la sortida.

El líder de Solidaritat ha estat l'únic dels sis dirigents polítics que ha declinat fer declaracions després de trobar-se amb Mas i no ha explicat quin serà el sentit de vot dels quatre diputats de la seva formació al debat d'investidura. De totes maneres, ja havia avançat que donarien suport al candidat de CiU si aquest no es comprometia a proclamar la independència de Catalunya.

En arribar a la Cambra, Laporta ha visitat la botiga del Parlament. Allà, el flamant diputat electe ha comprat el llibre La petita història del Parlament, de Pilarín Bayés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.