Política

Nadal fa un toc d'atenció als dirigents crítics del PSC

Adverteix que no facin polèmica “destructiva”

Montilla efectua el traspàs de poders al grup parlamentari sense que el sector catalanista plantegi batalla

Els alcaldes expressen nerviosisme

El dirigent del PSC Joaquim Nadal, que a partir d'ara presidirà el grup parlamentari socialista, va fer ahir un toc d'atenció als crítics del partit arran de la crisi que s'ha obert en aquesta formació després del 28-N. Nadal va reclamar públicament que evitin la polèmica “destructiva”. El conseller en funcions va expressar-se en aquests termes després de la constitució del grup parlamentari del PSC, precisant que en absolut es referia a Antoni Castells.

El president en funcions, José Montilla, va assistir a la seu del PSC a la primera reunió del grup, i va fer el traspàs de poders després que ha renunciat a l'acta de diputat i que deixarà de ser primer secretari. En una intervenció inicial, Montilla va justificar aquestes dues renúncies pels mals resultats electorals, els pitjors de la història del PSC, i la necessitat de renovació. “El que pertoca en aquests casos és assumir responsabilitats”, va indicar.

En vista del risc que la primera reunió del grup parlamentari del PSC desemboqués en la picabaralla que diversos dirigents socialistes mantenen als mitjans de comunicació, la direcció va demanar aïllar el Parlament del que en darrer terme és una discussió de partit. I el cas és que els membres del sector catalanista del PSC, que volen evitar un gir espanyolista del partit i l'ascens de polítics com ara Carme Chacón, ahir no van plantejar batalla, segons explicaven després alguns diputats. En canvi, alcaldes i regidors que ara són parlamentaris van expressar nerviosisme per si la crisi en què ha entrat el partit afecta les eleccions municipals del maig vinent. Dins del grup socialista, són alcaldes o regidors Núria Ventura, Judit Carreras, Esteve Pujol, Montserrat Capdevila, Jordi Terrades i Agnès Pardell.

Tot i el debat amb sordina en la primera reunió del grup, diversos dirigents del PSC van continuar polemitzant en públic. Aquest és el cas de la consellera Marina Geli, que va retreure al seu mateix govern que no anés amb CiU al Congrés després de la retallada de l'Estatut. I va convidar el PSC “a endreçar la casa”.

Des d'un altre punt de vista, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va admetre que els socialistes han de “reflexionar” per què no són capaços de posar en pràctica el seu model. Es dóna el cas que CiU va guanyar les eleccions al Baix Llobregat.

Els socialistes hem de reflexionar per què no som capaços de posar en pràctica el nostre model
Carles Ruiz
alcalde de viladecans
Les opinions del debat al PSC han de servir per sumar i en cap cas per dividir, i menys per destruir
Joaquim Nadal
president DEL grup socialista
Després de la manifestació per l'Estatut havíem d'haver anat amb CiU al Congrés
Marina Geli
consellera en funcions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona