Política

No descarten l'abstenció en la investidura de Mas

El PSC facilitarà l'elecció de Núria de Gispert de presidenta del Parlament

El PSC no descarta abstenir-se en la segona volta a la investidura d'Artur Mas com a nou president de la Generalitat, tot i que no decidirà la posició fins a conèixer el discurs que farà el líder de CiU al Parlament. Les converses fins ara entre CiU i els socialistes han anat per bon camí, si bé els nacionalistes també mantenen contactes amb el PP i ERC, i encara faltarà una segona ronda la setmana vinent.

El que ja és segur és que els socialistes facilitaran l'elecció de la socialcristiana Núria de Gispert com a nova presidenta de la cambra catalana. “El PSC entén que és raonable que assumeixi la presidència del Parlament la persona que CiU proposi”, va indicar ahir Joaquim Nadal.

El negociador del PSC va confirmar que, de les actuals converses amb els nacionalistes, queda clar que tindran dos representants a la mesa de la cambra catalana. Seran el vicepresident segon, càrrec que podria ocupar Higini Clotas, i una secretaria. “Fins ara hem parlat d'aquests temes numèrics, sense citar noms”, va afegir el negociador.

La reunió dels diputats socialistes va ratificar la proposta de José Montilla que Nadal sigui el president del grup rellevant Manuela de Madre i que Miquel Iceta continuï de portaveu. Cap dels parlamentaris s'hi va oposar. Tampoc Montserrat Tura, a qui alguns dirigents del PSC veien dies enrere com a relleu de Montilla pel fet que era la número dos de la llista electoral per Barcelona.

A partir d'ara el grup del PSC perdrà l'afegitó de “Ciutadans pel Canvi” que havia instaurat l'expresident Pasqual Maragall amb voluntat de renovar aquest projecte i obrir-lo a la societat i que hi figurava des de l'any 1999. Els socialistes van decidir ahir tornar a una denominació estricta del seu partit.

De mica en mica, enmig del terratrèmol, el PSC va assumint el xip que estarà a l'oposició i s'hi ha d'adequar. Però fer aquest procés en situació de crisi interna, amb el lideratge del partit en discussió oberta, i a cinc mesos de les eleccions municipals els complica enormement les coses. “Les eleccions locals del març seran les de més transcendència que hem viscut mai al PSC”, deia ahir preocupat un dirigent socialista sortint de la reunió del seu grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona