Política

El govern durà a la fiscalia el programa electoral d'Anglada

Considera que la formació incita a l'odi i el racisme

El 28-N Plataforma per Catalunya va quedar en vuitè lloc

El Departament d'Acció Social i Ciutadania té previst portar a la fiscalia el programa electoral de Plataforma per Catalunya (PxC), la formació liderada per Josep Anglada, perquè determini si hi ha indicis dels delictes d'incitació a l'odi i el racisme, previstos en els articles 510 i 511 del Codi Penal.

Segons va avançar ahir el secretari d'Immigració en funcions, Oriol Amorós, hi ha vuit punts del programa electoral referents al control de la immigració que “fan apologia de l'odi envers els veïns diferents”. En declaracions a l'agència Europa Press, Amorós va explicar que la intenció de la conselleria és fer el mateix que en el cas del regidor del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que “fomentava l'odi als romanesos en uns fullets on vinculava inseguretat i immigració”.

Segons el parer del secretari d'Immigració, PxC és un partit “petit, però preocupant”, que s'ha aprofitat del descontentament dels ciutadans provocat per la crisi, per “fomentar l'odi entre els qui pateixen”.

En aquest context, va expressar el seu temor per la possibilitat que el discurs racista de PxC s'estengui de cara a les eleccions municipals. “Cal dir molt clar que el model de Plataforma per Catalunya és injust, mentider i ineficient”, va manifestar Amorós, que va destacar que s'ha de deslegitimar la formació amb arguments. El programa de PxC, en l'apartat d'immigració, vincula delinqüència amb els nouvinguts i assegura, per exemple, que gaudeixen percentualment de més prestacions socials que els autòctons. Així, proposa la repatriació d'aquells que hagin comès delictes, que no tinguin papers o que siguin aturats de llarga durada, la supressió de l'arrelament, i destaca que cal aplicar a l'islam el principi de precaució pel fet de tractar-se d'una religió que manté el dogma de la guerra santa. També proposa no concedir cap permís de treball “mentre hi hagi un sol català a l'atur” o anul·lar qualsevol despesa pública destinada a polítiques d'integració.

PxC es va convertir el 28 de novembre en la vuitena força en vots a Catalunya. Va aconseguir més de 75.000 vots, sis vegades més que els que va aconseguir fa tres anys quan es va estrenar en les eleccions municipals.

LA XIFRA

75.321
vots
va obtenir Plataforma per Catalunya en les eleccions celebrades el 28 de novembre, el 2,5% dels sufragis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona