Política

Duran es queda a Madrid però s'encarregarà de la política exterior

Mas anuncia que “buscarà la manera” perquè el líder d'Unió estigui “vinculat” amb el nou govern

Duran també es responsabilitzarà del traspàs de competències i del pacte fiscal

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida han comparegut aquest divendres al m atí per confirmar que el líder d'Unió i el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats es quedarà, tal com avança aquest diari, a Madrid i no serà el conseller primer del nou govern de la Generalitat. Amb tot, Mas ha anunciat que “encara que ell es quedi a Madrid”, té “el màxim interès” en què Duran tingui “una vinculació” amb el nou executiu. “Buscaré la manera perquè Duran ens pugui ajudar en l'àmbit de la política exterior, en concret en l'àmbit de la Mediterrània”, però també pel que fa al traspàs de competències i el pacte fiscal. El futur president de la Generalitat ha assegurat que el govern “té els mecanismes” necessaris perquè Duran pugui fer aquesta funció, que ha remarcat que seria una funció “sense retribució ni dietes, seguint el criteri d'austeritat” que vol aplicar en el nou govern.

Segons han explicat els dos líders de la federació nacionalista, la decisió l'han pres després de valorar “els pros i els contres” de les dues possibilitats. Mas ha explicat que li va oferir l'opció a Duran de ser el nou número 2 del govern català, de ser el nou conseller primer. Després de les diverses converses mantingudes, han decidit que Duran es quedés a Madrid per refermar la força de CiU al Congrés, sobretot tenint en compte que un dels objectiu del nou executiu de Mas serà, tal com ha reiterat, “tractar el concert econòmic amb el nou govern que surti de les eleccions del 2012”.

Duran ha assegurat que aquests últims dies ha tingut molts dubtes per decidir el que era millor “per al país i per a la federació”, però que al final, juntament amb Mas, han considerat que calia decidir-se i que la millor opció era continuar tenint un grup parlamentari fort a Madrid.

Amb la confirmació oficial de l'absència de Duran en el nou govern de la Generalitat, Mas ha assegurat que en l'organigrama del seu executiu no hi haurà la figura del conseller primer, almenys en aquesta primera etapa de la legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona