Política

Portabella i Laporta coincideixen a la consulta anticipada de la Barceloneta

El cap del grup municipal d'ERC a Barcelona vol una candidatura que aglutini les diferents opcions independentistes a les municipals

El líder de SI destaca l'importància de les consultes per conscienciar la societat sobre la independència

El cap del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, i el líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, han coincidit aquest diumenge al barri de la Barcelona, on se celebra una jornada pilot de la consulta per la independència a Barcelona, prevista per al 10 d'abril de 2011. Tots dos han mantingut una cordial conversa.

En aquest assaig s'han distribuït 14 meses electorals al barri mariner, on pot votar qualsevol persona amb més de 16 anys que estigui empadronada a la ciutat.

Aquest trobada s'ha produït després que Portabella destaqués la necessitat d'aglutinar els diferents partits independentistes. El líder d'ERC al consistori barceloní ha afirmat que el seu partit pretén crear un “tercer espai” que aglutini a l'àmbit municipal les candidatures que comparteixin l'objectiu de la independència de Catalunya.

Tot i això, Portabella no ha volgut especificar ni les persones ni formacions amb les quals ha comentat aquesta possibilitat, però ha assegurat que entre aquestes hi ha membres del PSC que han deixat de confiar en el federalisme com a opció. “Dividint el vot, mai es guanya”, ha recordat.

Portabella ha visitat una de les taules de la consulta sobiranista, però no ha votat perquè ha dit que prefereix fer-ho a l'abril.

Per la seva banda, Laporta ha preferit votar avui mateix “Sí” a la independència. El dirigent de SI ha assistit a la consulta acompanyat dels futurs diputats de la coalició Toni Strubell i Alfons López Tena. L'expresident blaugrana ha agraït el treball dels organitzadors i ha explicat que aquestes consultes són importants per a conscienciar a la societat de la necessitat que Catalunya “sigui un Estat de la Unió Europea”

El líder de SI, ha assegurat que, tot i que tenen previst presentar-se a les properes eleccions municipals, encara no han decidit qui encapçalarà la candidatura a Barcelona.

Per altra banda, Laporta ha avançat avui que no recolzarà Artur Mas quan vagi a Madrid a demanar el concert econòmic “perquè això és una farsa, ja sabem que ens diran que no” i “l'única via que queda és la independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

ERC sotmetrà a les bases un preacord amb el PSC per entrar al govern de Barcelona

Barcelona

L’entrada en vigor de l’amnistia desferma les hostilitats judicials i Vox ataca Felip VI

madrid

Tot canviarà al Regne Unit

Londres
Lluís Guinó
Alcalde de Besalú (Junts)

“Amb l’amnistia, podré fer política sense desavantatge”

Besalú
Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”
POLÍTICA

Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”

GIRONA
guerra a gaza

Resposta positiva de Hamàs i la Gihad Islàmica a la proposta per a l’alto el foc

barcelona
judicial

Nova topada en perspectiva entre fiscals per l’amnistia

barcelona
Guerra a Gaza

Israel conclou les operacions al centre de la Franja

Barcelona
estats units

El fill de Biden és declarat culpable dels càrrecs per possessió d’armes

barcelona